PARLAMENTUL a VALIDAT numirea a sase membri in Consiliul Director al CNDC

Plenul reunit al Parlamentului a validat, miercuri, prin vot secret cu buletine, sase membri in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Au fost prezenti 360 de senatori si deputati, dintr-un total de 560, numarul voturilor valabil exprimate fiind de 346.

Cei sase membri ai CNDC sunt: Claudia Popa — validata cu 271 de voturi pentru, 75 impotriva, Astalos Csaba — 226 de voturi pentru, 80 de voturi impotriva, Luminita Gheorghiu — 229 de voturi pentru, 117 impotriva, Petru Florin Manole — 235 de voturi pentru si 111 impotriva, Cristian Jura — 244 de voturi pentru, 102 impotriva si Ilie Dinca — 238 de voturi pentru, 108 impotriva.

CITESTE SI: Proiectul “SANSE EGALE in comunitatea noastra”, la final

Un alt candidat — Dragos Tiberiu Nita — a pierdut cursa pentru CNDC, obtinand doar 113 voturi pentru si 233 impotriva.

Cei sase membri CNDC au fost validati cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Comisiile juridice, pentru egalitate de sanse si pentru drepturile omului din Camera Deputatilor si Senat au avizat favorabil, miercuri, cu 29 de voturi pentru si o abtinere, candidatura lui Ilie Dinca la functia de membru in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

CITESTE SI: GHID pentru promovarea respectarii principiului EGALITATII DE SANSE, gen si nediscriminare

Saptamana trecuta, comisiile de specialitate, dupa ce au audiat 18 persoane, au dat aviz favorabil un numar de sase candidati la functia de membru in Colegiul Director al CNCD: Claudia Popa, Azstalos Csaba Ferenc, Luminita Gheorghiu, Petre Manole, Jura Cristian, Nita Dragos Tiberiu.