PARLAMENTUL decide luni daca EDUARD HELLVIG va fi numit la conducerea SRI

PARLAMENTUL va vota luni, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, numirea lui EDUARD HELLVIG la conducerea Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Nominalizarea lui EDUARD HELLVIG a fost deja validata in comisia de specialitate pentru controlul Serviciului, la propunerea presedintelui KLAUS IOHANNNIS.

Birourile Permanente ale Camerelor au decis ca sedinta de aprobare a lui EDUARD HELLVIG ca director al SRI sa aiba loc luni, incepand cu ora 16.00.

Citeste si: Victor Ponta: PSD il va vota pe Hellvig. Nu suntem sclavi pe plantatia lui Orban

Comisia de control al activitatii SRI a avizat, marti, favorabil nominalizarea acestuia la sefia Serviciului, la propunerea presedintelui Klaus Iohannis.

A doua zi dupa ce a fost propus de presedintele KLAUS IOHANNIS, EDUARD HELLVIG a primit sustinerea publica a UNPR pentru sefia SRI.

In schimb, PSD a discutat in BPN despre sustinerea lui EDUARD HELLVIG, stabilind ca parlamentarii social-democrati vot vota favorabil, dar apreciind ca este necesara o discutie publica despre modul in care functiile din institutiile importante sunt preluate de putere.

Citeste si: EDUARD HELLVIG mai are de asteptat. PLENUL s-a AMANAT pentru luni 2 martie. UPDATE

Tot luni, plenul reunit va adopta hotarari de modificare a componentei Comisiilor de cod electoral si de revizuire a Constitutiei, daca PNL si PSD ajung cu negocierile la un punct comun.

Sursa foto: psnews.ro