Parlamentul discuta astazi scrisoarea lui Basescu privind organizarea unui nou referendum

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor va discuta marti, de la ora 11.00, scrisoarea presedintelui Traian Basescu privind organizarea referendumului pentru parlament unicameral cu 300 de parlamentari.

Basescu a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca noul referendum va fi declansat dupa adoptarea noii legi a referendumului si a noii Constitutii, numai daca nu se va tine cont de referendumul din 2009.

Totodata, seful statului a precizat ca referendumul pentru Parlament unicameral nu va fi organizat in acelasi timp cu referendumul pentru Constitutie. “Referendumul pe care eu il voi propune romanilor va fi cel putin cu o saptamana inaintea celui pentru Constitutie”. 

Basescu, intrebat daca merge in Parlament: Ma suspenda?

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat marti seara, cu prilejul conferintei de presa sustinuta la Cotroceni, daca va merge marti in Parlament. Seful statului a raspuns ironic: “De ce? Ma suspenda?”. 

Traian Basescu a anuntat, in urma cu aproximativ o saptamana, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009. In aceeasi zi, seful statului a trimis presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor o scrisoare prin care i-a informat asupra initierii referendumului.

Foto: Mondo News