PARLAMENTUL EUROPEAN isi REEVALUEAZA relatia cu premierul VICTOR PONTA

Parlamentul European (PE) isi reevalueaza relatia cu premierul VICTOR PONTA, iar situatia Romaniei va fi discutata joi in Conferinta Presedintilor de grup din Parlamentul European. Se va pune in discutie necesitatea unei rezolutii privind respectarea statului de drept in tara noastra, informeaza site-ul postului de radio RFI.

Sefului grupului Socialistilor si Democratilor din PARLAMENTUL EUROPEAN (PE), GIANNI PITTELLA, a declarat ca justitia romana va dovedi vinovatia sau nevinovatia Premierului VICTOR PONTA. De altfel, grupul social-democratilor are aceasi atitudine fata de seful Guvernului roman pe care a avut-o si in timpul crizei politice din 2012: adica una de sustinere.

CITESTE SI: PSD “bombardeaza” AMBASADELE cu SCRISORI. Inca o EPISTOLA explicativa a social democratilor 

Pe de alta parte, grupul PPE a exprimat ingrijorare si indignare fata de situatia de la Bucuresti.  Presedintele grupului PPE MANFRED WEBER, i-a cerut lui VICTOR PONTA “actiuni concrete”. “Dupa cum am spus deja, suntem extrem de ingrijorati de situatia din ROMANIA si faptul ca o ancheta nu este lasata sa-si continue cursul este o mare problema. Suntem ingrijorati legat de acest aspect si avem nevoie de actiuni concrete din partea lui Ponta.”, a spus acesta. Presedintele PE, social democratul MARTIN SCHULZ, care se descria drept prietenul lui VICTOR PONTA in 2012, acum se arata mult mai retinut.

CITESTE SI: PONTA: Ca sa oprim inca o DEZINFORMARE MIZERABILA, nu am nicio VIZA RETRASA de catre SUA 

MARTIN SCHULZ a expediat incercarea crestin democrata de a dezbate cazul VICTOR PONTA in plenara Parlamentului, la Strasbourg, pe motivul ca subiectul nu era pe agenda. El a acceptat insa sa-l adauge pe agenda Conferintei Presedintilor, pentru a impaca pe toata lumea. Jurnalistii de la RFI spun ca in Parlamentul European este acum o infruntare.

Sursa foto: realitatea.net