Parlamentul se reuneste vineri: Principala tema de discutie ramane desemnarea unei conduceri la TVR

Parlamentul se reuneste vineri in plen pentru a desemna un nou director la Televiziunea Romana! Guvernul a adoptat deja o Ordonanta de urgenta privind TVR, insa printre avizatori nu s-au aflat si ministri ai PNL!

Tensiunile in interiorul USL au atins astazi cote alarmante. Doua teme au creat disensiuni intre PNL si PSD: numirea unei noi conduceri la TVR si posibila comasare a Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului.

Victor Ponta ar fi vrut sa organizeze in aceasta seara de la ora 18.00 o sedinta de criza a USL, in care sa se dezbata subiectele problematice. Intalnirea soc nu a mai avut loc, astfel ca lucrurile se vor lamuri in sedinta reunita a Parlamentului, programata vineri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgnea, le-a trimis sms-uri parlamentarilor, miercuri, prin care i-a convocat la sedinta plenului reunit, de vineri, in care va fi votat noul director general al TVR: “Dragi colegi, va anunt ca vineri, 20 decembrie a.c., ora 12, se va convoca un plen reunit al Camerei Deputatilor si Senatului. Aceasta sedinta a plenului reunit va inlocui sedinta din 30 decembrie. Prezenta dvs. este foarte importanta. Multumesc, Valeriu Zgonea”.

Daca plenul reunit al camerelor nu va vota un candidat pentru conducerea SRTv, premierul Ponta a anuntat ca Executivul va da si o ordonanta de urgenta care va permite Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa numeasca un interimar in aceasta functie. Liderul liberal, Crin Antonescu, si-a anuntat partenerul de Guvernare ca intr-o astfel se situatie  liberalii nu vor semna respectiva OUG.