Parlamentul UE promovează tehnologia blockchain pentru a “împuternici” întreprinderile mici și cetățenii

Membrii Parlamentului European consideră că întreprinderile mici ar putea beneficia din plin de ajutorul tehnologiei blockchain. Comisia pentru industrie, cercetare și energie din Parlamentul UE a votat, miercuri, recomandarea făcută întreprinderilor mici.

Mai precis, IMM-urile sunt invitate să privească sistemul de plăți de tip blockchain ca o mișcare menită să amelioreze unele dintre costurile asociate facilitatorilor de plăți intermediare. În plus, Comisia Europeană va discuta despre tehnologia blockchain în cursul unei sesiuni plenare de luna viitoare, potrivit unui comunicat de presă.

Comisia a sugerat utilizările nemonetare pentru această tehnologie, specificând controalele de date, gestionarea lanțului de aprovizionare, registrele de terenuri și democratizarea pieței energiei, potrivit comunicatului.

Citește și: SEC A LANSAT UN SITE WEB ICO FALS PENTRU A EDUCA INVESTITORII

Eva Kaili, membră a comisiei, a declarat că tehnologia blockchain este “de ultimă oră”, adăugând: “Astăzi, comisia pentru industrie a votat în la unison în favoarea unei tehnologii prospective de la care ne așteptăm să schimbe calitatea vieții noastre, a IMM-urilor și să ajute la îmbunătățirea modelelor de afaceri în majoritatea sectoarelor industriale … și aspirăm să transformăm UE în lider mondial în era celei de-a patra revoluții industriale “.

Potrivit comunicatului, membrii au cerut Comisiei Europene să stabilească reguli de reglementare pentru diferite cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain, care este”inovatoare și neutră din punct de vedere tehnologic”. Aceștia au solicitat, de asemenea, includerea fondurilor pentru proiectele de tip blockchain în cadrul bugetului UE pe termen lung după 2020.

Vorbind la conferința CoinDesk Consensus 2018, Kaili a menționat că UE începe să încurajeze adoptarea tehnologiei blockchain, spunând că “în următorii câțiva ani vom avea armonie și reglementări”. Acestea fiind spuse, ea a mai adăugat că “Este foarte greu să educăm fiecare politician în ceea ce privește tehnologia blockchain … Și, în plus, nu avem prea mulți oameni de știință în Parlamentul European”.