Parlamentul va decide daca supermarketurile vor fi inchise in week-end-uri

PNL si PDL au depus motiunea simpla "PSD are alergie la justitie"

Comisia de Agricultura de la Camera Deputatilor va lua in discutie, miercuri, pe marginea propunerii de a inchide marile magazine la sfarsitul saptamanii, din dorinta de a incuraja consumul intern, informeaza postul Digi24.

Deputatul PNL Marin Anton, vicepresedintele Comisiei de Agricultura, este initiatorul acestei propuneri, acesta sustinand ca o astfel de masura ar incuraja consumul intern in conditiile in care romanii ar fi nevoiti sa isi cumpere alimentele din piete sambata si duminica.

“Marile magazine decapitalizeaza producatorii romani. Legea le permite un statut de forta in negocieri cu comerciantii si vreau sa pun pe picior de egalitate producatorii cu supermarketurile”, afirma Anton, la jumatatea lunii februarie.

Potrivit acestei propuneri, supermarketurile ar urma sa fie inchise de sambata de la ora 14.00 si pana luni dimineata.

Citeste si: Supermarketurile ar putea fi inchise in weekend

Marin Anton a lamurit ca proiectul se afla in stadiul de dezbatere cu reprezentantii supermarketurilor, insa a mentionat ca le-a cerut in urma cu trei luni date referitoare la vanzarile produselor romanesti, insa nu a primit niciun raspuns.

Pe de alta parte, lanturile de magazine mari nu sunt de acord cu aceasta masura, avand in vedere ca aproape 30% din vanzarile lor au loc la sfarsit de saptamana. Mai mult, reprezentantii supermarketurilor au avertizat ca ar putea urma concedieri, in cazul in care ideea va fi aplicata.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin, este de partea marilor magazine, acesta afirmand ca nu este adeptul unor astfel de “masuri extreme” de sanctionare si ca trebuie facut mai mult pentru sustinerea producatorilor romani.

Sursa foto: realitatea.net