Parteneriate public-private in domeniul social pe raza SECTORULUI 6, benefice comunitatii

Atragerea unor parteneri privati in activitatea de asistenta sociala pe raza SECTORULUI 6 are o lunga traditie si s-a concretizat printr-o serie de programe de succes destinate categoriilor sociale defavorizate.

La initiativa primarului SECTORULUI 6, RARES MANESCU, 11 programe sociale realizate in regim de parteneriat public-privat urmeaza sa primeasca finantare de la bugetul local.

Anul 2016 inseamna continuarea unor programe eficiente fie ca este vorba de centre de ingrijire pentru copii sau adulti, fie de cantine sau servicii medicale acordate inclusiv la domiciliu. Derularea acestor parteneriate este benefica din perspectiva financiara, dar si datorita oportunitatilor pe care le ofera in domeniul diversificarii serviciilor si schimbului de experinta atat de necesar.

“Comunitatea are nevoie de unitate. Toate aceste servicii pe care le dezvoltam in regim de parteneriat public – privat sunt destinate oamenilor care traiesc langa noi, oameni pe care trebuie sa-i ajutam. Peste 1000 de persoane defavorizate: copii, batrani, persoane cu dizabilitati sau familii aflate intr-o situatie financiara delicata, vor beneficia, si in acest an, de servicii sociale specializate precum ingrijiri paleative, kinetoterapie, o masa calda oferita zilnic, consiliere si sprijin, cluburi ale seniorilor si centre pentru copii cu dizabilitati”, a declarat primarul RARES MANESCU.

O serie de fundatii si asociatii cu experinta in domeniul social precum: Sfanta Irina, Kinetic Therapy, Principesa Margareta a Romaniei, Centru Crestin Bucuresti, Fundatia Filantropica Metropolis etc sunt alaturi de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6, realizand, an de an, actiuni si programe concrete in beneficiul unei comunitati demne si unite.

Sursa foto: primarie6