Partida dintre SIMONA HALEP si SERENA WILLIAMS va avea loc duminica de la ora 13.00

Finala Turneului Campioanelor de la Singapore, dintre SIMONA HALEP si SERENA WILLIAMS, se va disputa, duminica, cu incepere de la ora 13.00, potrivit site-ului oficial al WTA.

Inaintea partidei dintre Halep si Williams va avea loc finala de dublu a competitiei.

SIMONA HALEP si SERENA WILLIAMS se vor intalni, duminica, pentru a doua oara la editia din acest an a Turneului Campioanelor de la Singapore, dupa ce ambele au reusit sa castige semifinalele in care au fost angrenate.

Citeste si: SIMONA HALEP scrie ISTORIE! A ajuns IN FINALA la Turneul Campioanelor!

In prima semifinala, Williams a dispus cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, iar Halep a invins-o cu 6-2, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA).

Cele doua sportive s-au mai intalnit in faza grupelor, miercuri, cand Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2.

Pana la inceputul turneului, cele doua mai jucasera de trei ori pana in prezent, de fiecare data impunandu-se Williams. Ele au jucat prima data una impotriva celeilalte in 2011, in turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena Williams a castigat in trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Urmatoarele doua partide au avut loc in 2013 si s-au incheiat cu scorul de 6-3, 6-0, in semifinalele turneului de la Roma, si cu scorul de 6-0, 6-4, in sferturile de finala ale turneului de la Cincinnati.

SIMONA HALEP a declarat, sambata, la finalul partidei cu AGNIESZKA RADWANSKA din semifinalele Turneului Campioanelor, ca adversara din ultimul act al competitiei, SERENA WILLIAMS, va fi mult mai concentrata decat la intalnirea din faza grupelor.

“Maine e o zi noua, un meci nou si orice se poate intampla. Sunt pregatita pentru orice. Vreau doar sa ma bucur de finala si stiu ca va fi mult mai concentrata maine”, a spus Halep.

Liderul clasamentului WTA, SERENA WILLIAMS, a declarat, sambata, dupa calificarea SIMONEI HALEP in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, ca obiectivul sau in aceasta partida este obtinerea a trei game-uri, cu unul mai mult decat a reusit in meciul din faza grupelor, cand a pierdut 0-6, 2-6.

“Sunt incantata de calificarea in finala. Obiectivul meu este sa castig trei game-uri. Acesta ar fi primul meu obiectiv. Sper sa imi pastrez serviciul. Asta ar fi bine. Cel mai mult, sper sa obtin un break, asa ca incep cu obiective scazute. Ea a jucat foarte, foarte bine. Voi da tot ce am mai bun si vom vedea ce se va intampla” , a spus Williams.

SERENA WILLIAMS a povestit si emotiile prin care a trecut la meciul dintre SIMONA HALEP si ANA IVANOVICI, din ultima etapa a Grupei Rosii, cand avea nevoie pentru calificare de un set castigat de catre sportiva din Constanta.

Citeste si: HALEP ar putea sa o intalneasca iar! Serena WILLIAMS este deja in finala

“A fost o nebunie. Nu vreau sa mai trec prin asta. Daca ma voi califica la editia viitoare, va trebui sa imi castig toate meciurile. Nu imi place ca soarta mea sa fie in mainile altcuiva. Halep a avut 5-1 in primul set si mi-am spus «Ei bine, poate ma voi califica». Apoi ea a pierdut si i-am spus asistentului meu: «S-ar putea sa avem nevoie sa ne rezervam un zbor». Dupa care tot ce stiu e ca ea a luat un avans in setul doi si a egalat situatia. Ma gandeam «Asta e prea mult. La anul imi voi juca meciurile, le voi castiga pe toate trei si vom vedea ce va fi de acolo». Asta a facut Caroline. Nu a avut niciun stres. E prea stresant pentru mine. A fost ca un film drama vazut la televizor, iar mie nu imi place sa ma uit la drame” , a completat Williams, conform WTA.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se intrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Pentru calificarea in finala, Halep si-a asigurat 890 de puncte WTA si un cec in valoare de 971.000 de dolari.

SIMONA HALEP a castigat in cariera opt turnee, dintre care doua in acest an (Doha si Bucuresti) si a mai disputat finale la Madrid si Roland Garros si o semifinala la Wimbledon. Sportiva originara din Constanta a castigat din tenis peste sase milioane de dolari, dintre care peste patru milioane in acest an.

In acest an, SERENA WILLIAMS a castigat sase turnee (Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati si US Open), dintr-un total de 63. In cariera, Williams a castigat din turneele la care a participat putin peste 61 de milioane de dolari.

Sursa foto: actuslive.com