Partidul ANGELEI MERKEL a castigat ALEGERILE LEGISLATIVE REGIONALE

Merkel: Islamul face parte din Germania

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel au castigat alegerile legislative regionale de duminica in Saxonia, iar partidul antieuro Alternative für Deutschland (AfD) a intrat pentru prima data in Parlamentul unui land, relateaza AFP.

Conform primelor rezultate partiale prezentate de postul public de televiziune ZDF, crestin-democratii (CDU) au obtinut 39,5 la suta din sufragii, iar AfD 9,6 la suta.

“Este un super rezultat”, s-a felicitat Bernd Lucke, profesorul de economie care a fondat AfD in primavara anului 2013. “Este momentul pentru un nou partid in Germania”, a adaugat el.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL AVERTIZEAZA: RUSIA se expune unor noi SANCTIUNI internationale

Daca crestin-democratii au certitudinea ca vor continua sa guverneze acest land, asa cum fac din 1990, ei vor trebui sa gaseasca un nou partener de coalitie, deoarece fostul lor aliat, Partidul Liberal (FDP), nu a atins pragul electoral de 5 procente necesar pentru a avea reprezentanti in Parlament, obtinand doar 4,3 la suta din voturi.

Stanga radicala Die Linke ramane a doua forta politica din Saxonia, cu 18,6 la suta din sufragii, urmata de social-democrati (SPD, 12,5 la suta), care ar urma sa guverneze la Dresda cu CDU, asa cum fac la nivel federal, la Berlin.

CITESTE SI: UCRAINA: Angela Merkel a anuntat crearea unui FOND SPECIAL de 500 de milioane euro pentru estul tarii 

Verzii au obtinut 5,3 la suta, iar soarta partidului de extrema-dreapta NPD este incerta, rezultatele partiale creditandu-l cu 5 la suta.

AfD, care militeaza pentru desfiintarea monedei euro, a inregistrat deja un succes la alegerile europene din 25 mai, cand a obtinut sapte mandate de europarlamentar.

Sursa foto: bild.de