Partidul Comunist Chinez a schimbat conducerea Agentiei de Presa CHINA NOUA

PARTIDUL COMUNIST CHINEZ (PCC) a numit un nou presedinte la conducerea agentiei oficiale CHINA NOUA, CAI MINZHAO, sef adjunct al propagandei PCC, care il inlocuieste pe LI CONGJUN, pensionat dupa ce a atins limita de varsta pentru ocuparea acestei functii.

CAI MINZHAO a preluat atributiile de sef al agentiei de presa oficiale a regimului de la Beijing imediat dupa nominalizarea sa la conducerea institutiei pe 31 decembrie, potrivit unui oficial al agentiei CHINA NOUA.

CITESTE SI: CHINA: 31 de oficiali sunt anchetati pentru ASCUNDEREA a trei ACCIDENTE miniere

Noul presedinte al institutiei de presa, care a fost sef adjunct al Departamentului pentru propaganda al PCC, a ocupat anterior si functia de director al Biroului de Informatii al Consiliului de Stat (guvern, n.r.).

Membru al Comitetului Central, CAI MINZHAO s-a nascut in 1955 si s-a inscris in PCC in 1974, cand avea 19 ani, cu doi ani inainte de moartea lui Mao Zedong si de sfarsitul revolutiei culturale (1966-1976), servind in randurile Armatei populare pentru eliberare, intre 1970 si 1976.

Potrivit biografiei oficiale, CAI MINZHAO a lucrat timp de 23 de ani ca jurnalist al agentiei CHINA NOUA, din 1978 pana in 2001, unde a ajuns sa fie vice-presedinte al institutiei, inainte de a renunta la aceasta functie pentru a deveni membru al Consiliului de Stat ca vicedirector al Biroului de Informatii al guvernului chinez.

In paralel, CAI MINZHAO a ocupat functiile de sef adjunct al Departamentului pentru propaganda al PCC, cu rang de viceministru, de redactor-sef al Cotidianului poporului, organ central al PCC, si de director al Administratiei pentru Editiile in limbi straine.

Predecesorul sau, LI CONGJUN, in varsta de 65 de ani, de asemenea membru al Comitetului Central, a atins limita de varsta si a incetat sa mai ocupe functiile de presedinte si de sef de partid al agentiei oficiale de stiri. LI CONGJUN a fost presedinte al agentiei chineze de stat in martie 2008.

CITESTE SI: COREEA de NORD ameninta cu un nou test NUCLEAR dupa votul ONU referitor la sesizarea CPI 

Fondata de PARTIDUL COMUNIST CHINEZ in 1931, agentia CHINA NOUA are peste 7.000 de corespondenti, redactori, administratori si tehnicieni. Institutia de presa are cinci birouri regionale la nivel mondial, in Hong Kong, Bruxelles, Ciudad de Mexico, Nairobi si Cairo, dar si birouri la Paris, New York si Moscova.

Agentia de presa CHINA NOUA detine cvasi-monopolul distribuirii de informatii pe piata din China.

Sursa foto: gandul.info