PARTIDUL CONSERVATOR i-a facut o PROPUNERE SURPRIZA presedintelui IOHANNIS

Reprezentatii Partidului Conservator (PC) au reprezentat cea de-a patra delegatie care a participat la CONSULTARILE dintre partide si presedintele KLAUS IOHANNIS pe tema maririi BUGETULUI APARARII. Pe langa aprobarea demersului prezidential, DANIEL CONSTANTIN, presedintele PC, a declarat ca i-a facut sefului statului o PROPUNERE-SURPRIZA: declansarea procedurilor pentru forma de guvernamant, informeaza Agerpres.

DANIEL CONSTANTIN a indicat ca aceasta propunere a plecat de la o analiza privind forma de guvernamant in UE, aratand ca in Uniune, pe langa Romania, alte doua state sunt republici semiprezidentiale, Franta si Portugalia, sapte tari sunt monarhii, o republica prezidentiala si 17 republici parlamentare.

CITESTE SI: PARTIDUL CONSERVATOR STA PE UN BUTOI DE PULBERE: S-au conturat doua TABERE 

DANIEL CONSTANTIN a spus ca i-a propus sefului statului identificarea in perioada imediat urmatoare a domeniilor strategice asupra carora ar trebui sa se concentreze Romania.

“Pe langa Armata, unde vom avea un pact semnat in zilele urmatoare, noi am considerat important ca trebuie sa analizam daca nu cumva si pe agricultura ar trebui sa avem un pact, si pe zona de educatie si de sanatate. Sunt domenii strategice, dar acest lucru va fi stabilit de cei care vor lucra la aceste domenii”, a explicat CONSTANTIN, potrivit Agerpres. El a mai afirmat ca este momentul sa se discute despre legea salarizarii unice.

CITESTE SI: Dan Constantin: PC va intra intr-un amplu proces de reforma. In 2016 trebuie sa obtina cel mai mai bun scor electoral din istoria sa

Sursa foto: jurnalul.ro