Partidul Conservator si Partidul Social Democrat, pe liste comune la alegerile europarlamentare

Partidul Conservator a stabilit, oficial, sa mearga la alegerile europarlamentare cu Partidul Social Democrat (PSD) si UNPR. Pe de alta parte, social-democratii fac presiuni, in continuare, pentru liste comune cu Partidul National Liberal (PNL).

In timp ce PNL si PSD si-au anulat forurile de conducere de la acest sfarsit de saptamana din cauza conditiilor meteo nefavorabile, Partidul Conservator s-a reunit joi, in Biroul Politic si a formalizat ceea ce se cunostea de multa vreme.

Citeste si: Maria Grapini, retrasa din Guvern pentru a candida la alegerile europarlamentare  

In ciuda faptului ca au participat la alegerile locale si parlamentare intr-o alianta cu PNL, numita Alianta de Centru-Dreapta, conservatorii i-au parasit pe liberali si au decis sa mearga pe mana PSD. Biroul Politic al PC a decis ca partidul va participa la alegerile europarlamentare pe liste comune alaturi de PSD si UNPR, chiar daca, pana acum cateva saptamani, conservatorii sustineau ca vor merge pe liste proprii la alegerile europarlamentare.

“Suntem consecventi ideii ca ar trebui sa avem liste comune si la alegerile europarlamentare, inteleg ca exista totusi opinii divergente in partidul celorlalti aliati si din acest punct de vedere, noi am validat aceasta propunere, cel putin pentru acest moment, vom vedea si daca PNL se va alatura sau nu acestei liste”, a precizat Daniel Constantin (foto), presedintele PC pentru evz.ro.

Sursa foto: realitatea.net