Partidul extremist francez Frontul National, pe primul loc in sondaje

Frontul National, partidul extremist francez, se claseaza pentru prima data in istorie pe primul loc in sondajele din aceasta tara.

Formatiunea nationalista si xenofoba franceza Frontul National, condus de , Marine Le Pen, se claseaza pe primul loc in sondaje cu privire la intentiile de vot inaintea scrutinului europarlamentar din 2014, devansand pentru prima data miscarea de centru-dreapta UMP si Partidul Socialist, aflat la guvernare, scrie realitatea.net. Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Ifop la comanda publicatiei Nouvel Observateur, 24% dintre francezi intentioneaza sa voteze cu formatiunea Frontul National in scrutinul europarlamentar din mai 2014. Pe locul doi in preferintele electorale se claseaza Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP, centru-dreapta), cu 22%, in timp ce socialistii (PS), aflati acum la guvernare, sunt creditati doar cu 19%.

Astfel, tinand cont de acest context favorabil, liderul formatiunii nationaliste si xenofobe, Marine Le Pen, a declarat ca este pregatita sa candideze pentru functia de presedinte al Frantei.

Sursa foto: realitatea.net