Partidul Liberal Reformator a adoptat STATUTUL formatiunii politice

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR) a adoptat, vineri, STATUTUL partidului, care este in cea mai mare parte similar cu cel al PNL, dar aceasta formatiune politica va avea 19 vicepresedinti alesi uninominal si 27 de membri ai Biroului Politic Central.

Congresul PLR a adoptat noul STATUT al partidului, dupa ce sustinatorii lui Calin Popescu Tariceanu au hotarat schimbarea numelui Partidului National al Mediului in Partidul Liberal Reformator.

Documentul este in cea mai mare parte similar cu al Partidului National Liberal, pastrand atat o serie de denumiri, cat si o serie de foruri de conducere si principii de organizare, potrivit Mediafax.

Citeste si: Tariceanu ataca PNL in debutul primului Congres al PRL

Astfel, a fost preluata ideea Delegatiei Permanente, for suprem de conducere intre congresele partidului, din care fac parte toti alesii, fie parlamentari, europarlamentari, demnitari ai partidului, presedinti de consilii judetene, vicepresedinti de CJ, primari sau viceprimari de municipii resedinta de judet.

Atat convocarea, cat si atributiile DP, sunt preluate din STATUTUL PNL.

In plus, PLR a introdus un for de conducere suplimentar, Consiliul National Executiv, din care fac parte membrii Biroului Politic Central, alesii partidului, liderii de filiale si presedintii comisiilor de specialitate.

Citeste si: CONGRESUL PLR va avea loc la sfarsitul saptamanii la Palatul Parlamentului

Din Biroul Politic Central al PLR fac parte presedintele, 19 vicepresedinti si 27 de membri, alesi uninominal de congres.

Secretarul general al PLR, la fel ca si in cazul PNL, este numit la propunerea presedintelui partidului.

De asemenea, PLR mai are un Birou Politic Executiv compus din presedintele partidului, vicepresedintii si secretarul general.

PLR mai are foruri interne de tipul Ligii Alesilor Locali, comisii de specialitate, organizatii de tineret si de studenti, de asemenea similare cu ale PNL.

De asemenea, in congresul PLR au fost prezentate si adoptate zece rezolutii programatice pe teme politice, sociale si economice.

Sambata, in cea de-a doua zi a Congresului PLR, urmeaza sa fie aleasa conducerea formatiunii.

Sursa foto: octavpelin.wordpress.com