Partidul Miscarea Populara se lanseaza marti. Udrea: Eugen Tomac va fi presedinte interimar

miscarea-populara

Partidul Miscarea Populara se lanseaza marti, la ora 13.00, a anuntat fundatia intr-un comunicat de presa. Cu putin timp inainte, Elena Udrea a declarat, pentru Adevarul, ca Eugen Tomac va fi presedinte interimar.

“Maine se lanseaza Miscarea Populara, iar Eugen Tomac cred ca va fi presedinte interimar al partidului Miscarea Populara, pana la Congres. Inainte de alegerile interne din PDl, un coleg l-a propus pe Catalin Predoiu la sefia partidului, pentru a impaca taberele. Dupa alegeri, multi din tabara mea au vrut sa mergem mai departe intr-o miscare cu ideile noastre”, a spus Udrea, pentru Adevarul.

Putin mai tarziu a venit si comunicatul de presa al fundatiei Miscarea Populara, pe tema lansarii partidului, care va avea loc marti, 23 iulie, la ora 13.00, in incinta centrului de conferinte Auditorium Pallady din Bucuresti (Theodor Pallady, 40G, sector 3). 

Actele pentru inregistrarea partidului sunt depuse in cursul zilei de luni, iar pana la organizarea primului Congres, Eugen Tomac va coordona activitatea Partidului Miscarea Populara.

“Pana la organizarea Congresului, voi coordona activitatea”, a confirmat Tomac. Potrivit Agerpres, deputatul Eugen Tomac anuntase, vineri, ca a demisionat din PDL si ca se va alatura Miscarii Populare.

Eugen Tomac a fost consilier prezidential si secretar de stat pentru romanii de pretutindeni. Tomac a candidat in 2012 din partea PDL pe listele ARD pentru un loc de deputat in Colegiul 2 Diaspora pe zona Moldova fiind unul dintre cei doi parlamentari PDL care si-au castigat colegiul.

Pe 25 mai, membrii fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara au decis inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, care se va numi Partidul Miscarea Populara.

In ultima luna o parte din sustinatorii lui Traian Basescu si ai Elenei Udrea au parasit PDL si si-au anuntat intentia de a se alatura proiectului Miscarea Populara. Este vorba despre Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Cristian Petrescu, Eugen Tomac si Mircea Andrei.