Partidul Miscarea Populara va fi infiintat in 10 zile. Prima tinta: Alegerile europarlamentare

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a declarat sambata ca Partidul Miscarea Populara va fi infiintat in maxim zece zile, printre obiective numarandu-se alegerile europarlamentare din primavara anului 2014, la care mizeaza pe o tinta de peste 5%.

Declaratia lui Marian Preda a fost facuta in cadrul unei conferinte de presa, dupa intalnirea avuta la Vila Lac 1, la care a participat si presedintele Traian Basescu.

Preda a spus ca in prezent se strang semnaturile pentru partid si se doreste inregistrarea acestuia cat mai repede, in zilele imediat urmatoare urmand a fi lansat in dezbatere publica proiectul de statut al partidului.

“Am trecut de 40.000 de semnaturi. In urmatoarele zile vom anunta grupul de initiativa pentru infiintarea partidului Miscarea Populara si vom pune in dezbatere publica, pentru cateva zile, proiectul de statut al partidului. Intr-un termen de maximum zece zile depunem toate documentele pentru constituire”, a declarat Preda. 

Marian Preda a mai precizat ca la sfarsitul lunii iulie, Partidul Miscarea Populara va avea 37 de filiale, cele din Bucuresti fiind deja constituite in ultimele doua saptamani.

“Astazi am avut o intalnire cu coordonatorii celor 23 de filiale ale Fundatiei Miscarea Populara care sunt deja constituite. Vom incepe de maine un tur de opt zile in care infiintam alte 10 filiale ale Fundatiei si speram ca pana la sfarsitul lunii iulie sa fie constituite toate cele 37 de filiale ale Fundatiei. In ultimele doua saptamani am constituit si filiale din Bucuresti, din cele sase sectoare si din sectorul agricol Ilfov. Ii avem, deci, numiti pe coordonatorii filialelor si am considerat ca trebuie sa avem o discutie organizatorica cu acestia”, a mai spus liderul Miscarea Populara.

Referitor la o posibila candidatura la alegerile europarlamentare din primavara anului 2014, liderul Fundatiei Miscarea Populara a precizat ca va participa cu candidati proprii si va avea o tinta de peste 5%.

“Din partea Partidului Miscarea Populara, cu siguranta. Este unul dintre motivele pentru care am inceput procesul de strangere a semnaturilor si vrem sa inregistram partidul mai repede decat ne-am propus initial. (…) 5% este o tinta mica, trebuie sa ne propunem mai mult”, a mai precizat Preda.