PASA FRANCISC: BISERICA ”NU ABANDONEAZA” FAMILIILE DE MIGRANTI IN EUROPA

BISERICA ”NU ABANDONEAZA” FAMILIILE DE MIGRANTI IN EUROPA ”aflati in MARS PE DRUMURILE EUROPEI”, a afirmat duminica PAPA FRANCISC in timpul slujbei Angelus, subliniind ca soarta lor a fost una din preocuparile majore ale sinodului recent incheiat, transmite AFP.

In ziua inchiderii sinodului asupra familiei, Jorge Bergoglio a marturisit ca are in minte “imagini cu refugiati mergand pe drumurile Europei, o realitate dramatica a epocii noastre”, in timp ce cateva tari din Europa centrala si-au inchis granitele in fata lor.

“Aceste familii care sufera cel mai mult, dezradacinate de pe pamantul lor, au fost prezente la sinod, in rugaciunile si la lucrarile noastre, prin vocea unora dintre preotii participanti”, a spus suveranul pontif in fata zecilor de mii de credinciosi din piata Sfantul Petru.

CITESTE SI: SUMMIT TENSIONAT DUMINICA, LA BRUXELLES, PE TEMA REFUGIATILOR. CARE VA FI POZITIA ROMANIEI

Patriarhi din Orient, indeosebi din Irak, Siria, Liban, au pus accentul pe tragediile care au loc in tot Orientul Mijlociu, cu populatii care fug dintr-o tara in alta, reprosand europenilor ca le-au uitat in virtutea unor calcule politice. “Aceste persoane aflate in cautarea demnitatii, a pacii continua sa ramana cu noi, Biserica nu le abandoneaza”, a insistat papa, care a cerut in luna septembrie tuturor diocezelor din lume sa se ingrijeasca de primirea refugiatilor in familii.

“Poporul” dorit de Dumnezeu “NU II EXCLUDE PE DEFAVORIZATI, ci dimpotriva, ii include: este o familie a familiilor in care cel obosit nu este marginalizat, lasat in urma, ci reuseste sa mearga alaturi de ceilalti”, a adaugat suveranul pontif, citat de AFP.

Sursa foto: europafm