Pasagerii zborului 214 Asiana Airlines au dat in judecata compania Boeing

Pasagerii zborului 214 Asiana Airlines au dat in judecata compania producatoare de avioane Boeing, actiunea in justitie fiind facuta publica de casa de avocatura Ribbeck Law din Chicago. Este vor de un numar de 83 de persoane care s-au aflat la bordul aeronavei care a fost implicata in accidentul la aterizare pe Aeroportul din orasul american San Francisco.

Un grup de 83 de persoane care au participat la zborul 214 Asiana Airlines au dat in judecata compania Boeing. Ancheta accidentului de pe aeroportul din San Francisco, soldat cu trei morti si peste 180 de raniti, este in plina desfasurare si se asteapta rezultatele finale. In ciuda acestui fapt, firma de avocatura Ribbeck Law din Chicago sustine, intr-un comunicat remis presei, ca sistemul de pilotare automat al avionului Boeing 777 este de vina, precum si toboganele de salvare care au ranit pasagerii si le-au blocat iesirea din avion.

Actiunea in justitie a fost formulata la Chicago, unde se afla sediul Boeing, si va fi extinsa in zilele urmatoare atat la compania Asiana Airlines, cat si la o serie de alte companii care “pot sa fi fost vinovate de dezastru”, adauga Ribbeck Law.

Primele rezultate ale anchetei asupra cauzelor accidentului, efectuate de Agentia americana pentru securitatea transporturilor (NTSB), arata ca avionul avea o viteza prea mica si se afla prea jos, la apropierea de pista de aterizare.

Sursa foto: rtv.net