PASAREA COLIBRI ti-a transmis un mesaj de ZIUA PAMANTULUI

PASAREA COLIBRI iti transmite o ZI a PAMANTULUI fericita! Este mesajul inclus marti, 22 aprilie, in logo-ul GOOGLE, care marcheaza ZIUA PAMANTULUI.

PASAREA COLIBRI nu este singura vietate care marcheaza ZIUA PAMANTULUI. Si gandacul de balegar, meduza, pestele-balon sau cameleonul iti “ureaza o ZI a PAMANTULUI fericita!”. La un simplu click pe prima imagine aparuta pe pagina de deschidere a GOOGLE se schimba logoul si apar diferite animale care transmit acelasi mesaj.

In fiecare an, pe 22 aprilie se sarbatoreste ZIUA PAMANTULUI / Earth Day, instituita in Statele Unite ale Americii intr-o perioada in care a inceput sa se vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.

Afla aici mai multe detalii despre ZIUA PAMANTULUI

PASAREA COLIBRI sau „Pasarea musca” face parte din familia Trochilidae. o famile numeroasa cu peste 400 de specii raspandite numai in cele doua Americi din Alaska pana in tara de Foc, de pe tarmul marilor pana in muntii inalti acoperiti cu zapada. Insa cele mai multe specii traiesc in regiunile tropicale din America de Sud.

Hrana consta din polen, nectar precum si din insecte, arahnide, ceea ce face ca reproductia lor sa fie legata in buna parte de perioada de inflorire a plantelor melifere. PASAREA COLIBRI asigura si polenizarea asemenea insectelor a plantelor melifere. In lipsa hranei la temperaturi scazute cad intr-o stare de amortire, revenindu-si la reincalzirea timpului. Speciile nordice migreaza distante mari.