Pasionatii de arte, muzica, filme si trenuri, asteptati in GARA DE NORD la o noua editie a TRAIN DELIVERY

GARA DE NORD din Bucuresti se va transforma intre 25 si 27 iulie 2014 in locul de intalnire al pasionatilor de arte, muzica, filme si trenuri pentru a doua editie a TRAIN DELIVERY, eveniment urban-feroviar care isi propune sa revitalizeze un spatiu simbolic al Bucurestiului, au anuntat organizatorii.

TRAIN DELIVERY vine in continuarea initiativei Street Delivery pentru spatiu public de calitate si este organizat de Fundatia Carturesti si CFR, cu o finantare ArCuB.

In cadrul evenimentului va fi adus un tren care va fi garat pe linia 14, acolo unde este cel mai larg peron al Garii. Timp de trei zile, cei care vor lua parte la eveniment se vor putea plimba dintr-un compartiment in altul trecand prin expozitii, spectacole, un restaurant pe sine si alte instalatii urbane. In timpul acesta, cativa dintre cei mai buni artisti graffiti din Romania vor desena trenul pe exterior, iar muzica va umple peronul, alaturi de zeci de proiecte gandite sa redea garii fascinatia pe care o merita.

Citeste si: MARS dedicat drepturilor PIETONILOR, in Capitala

Totodata, in cadrul evenimentului va putea fi vizitat Muzeul CFR. De asemenea, la Salonul Regal nostalgicii si iubitorii arhitecturii vor avea parte de dezbateri cu cei mai interesanti intelectuali ai momentului, iar la Sala de Spectacole vor putea fi urmarite filme care tin de cultura feroviara, precum „Trenuri bine pazite” de Jiri Menzel. In plus, participantii vor putea vedea si locul de unde se anunta mersul trenurilor.

Tot pe linia 14 va avea loc un proces de reconversie a unui vagon de marfa intr-o cafenea, librarie si loc de intalnire printr-o interventie plastica-sculpturala care presupune decuparea tablei acestuia si transformarea ei in obiecte de mobilier.

Din programul manifestarii nu vor lipsi nici concertele. Astfel, in acest an vor putea fi ascultati Silvia Dumitrescu & Discoteca, Rodion, Avant’n’Gard, plus o duminica plina de jazz.

Citeste si: STREET DELIVERY inchide din nou STRAZILE pentru MASINI si le deschide pentru OAMENI

Printre grafferi se vor numara Sweet Damage Crew, IRLO, Kero, ERPS, Dablef si multi altii.

Sursa foto: thevandallist.com