Pasiune periculoasa. Un tanar din Arad a fost arestat pentru ca facea bombe artizanale

Un tanar de 24 ani din Arad s-a jucat cu propria lui libertate!  DIICOT l-a arestat pe adolescent, dupa ce acesta a fost prins cu bombe artizanale. Explozibilul era creatia proprie a aradeanului!

Tanarul a fost monitorizat in ultimele luni de catre procurorii DIICOT Timisoara, cu sprijinul Politiei de Frontiera Timis si a lucratorilor SRI Arad, noteaza opiniatimisoarei.ro.

Aradeanul s-a documentat pe Internet in legatura cu modul in care se confectioneaza o bomba, dupa care si-a gasit, un furnizor de materii prime pentru confectionarea dispozitivelor si un inginer chimist care sa ii dea sfaturi.

Dispozitivele explozive au fost confectionate pe baza de nitroceluloza, un derivat al nitroglicerinei, si azotat de amoniu, comercializat la scara larga in agricultura.

Tanarul fierbea azotatul de amoniu pana se recristaliza, dupa care il amesteca cu nitroceluloza. Pentru ca puterea de distrugere sa fie si mai mare, tanarul introducea in amestec si cuie, piulite sau suruburi.

Din discutiile purtate pe Internet reiese ca aradeanul era infricosat, intrucat le spunea prietenilor ca sterge informatiile din calculator, de frica “sa nu vina DIICOT-ul si sa il acuze de terorism”. Pana la urma, de ce i-a fost frica nu a scapat si ar putea petrece o lunga perioada dupa gratii.