Paște catolic. Mesajul transmis credincioșilor de Papa Francisc

Papa Francisc a transmis, sâmbătă seara, credincioșilor un mesaj cu ocazia Paștelui Catolic în care Suveranul Pontif i-a îndemnat să nu-și piardă speranța în timpul acesta întunecat de pandemia de coronavirus.

„La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă”, a spus Papa Francisc, în timpul slujbei oficiată la bazilica Sfântul Petru din Vatican.

„Chiar şi din ruinele inimii noastre – fiecare le ştie, îşi cunoaşte ruinile inimii -, Dumnezeu poate să construiască o operă de artă, chiar şi din resturile prăfuite ale umanităţii noastre, Dumnezeu pregăteşte o istorie nouă”, a continuat papa Francisc.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus el.

„Dumnezeu nu poate fi încadrat în amintirile copilăriei, ci e viu, mereu surprinzător. Înviat, El nu sfârşeşte niciodată să ne uimească. Credinţa nu este un repertoriu din trecut, Isus nu este un personaj depăşit. Merge alături de tine zi de zi, în situaţia pe care o trăieşti, în încercarea prin care treci, în visele pe care le porţi cu tine. Chiar dacă totul ţi se pare pierdut, te rog, deschide-te cu uimire la noutatea sa: te va surprinde”, a spus suveranul pontif.

Catolicii sărbătoresc Învierea Domnului la sfârşitul Săptămânii Mari. În Duminica Învierii, 4 aprilie, papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie la ora 10.00 (ora Italiei) în bazilica Sfântul Petru. La finalul celebrării euharistice va transmite “Urbi et Orbi” tradiţionalul mesaj pascal, însoţit de binecuvântarea apostolică şi de darul indulgenţei plenare.

Sursa foto: BBC