PASTE: Peste 400 de pompieri mobilizati in noaptea de Inviere

Peste 400 de POMPIERI din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti vor asigura zilnic prevenirea, monitorizarea si gestionarea situatiilor de urgenta in lacasurile de cult din Capitala, in zilele de 19 si 20 aprilie pe timpul desfasurarii slujbelor religioase prilejuite de SFINTELE SARBATORI PASCALE, informeaza un comunicat de presa al institutiei.

Echipajele de POMPIERI se vor afla in lacasurile de cult, unde se estimeaza participarea unui numar mare de credinciosi, din care amintim Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane, Biserica “Casin”, Biserica “Radu Voda”, Manastirea “Cernica”, Catedrala “Sf. Iosif”, Manastirea “Pasarea” si Biserica “Sf. Cruce” etc.

Citeste si: PESTE 25.000 DE ANGAJATI AI MAI VOR ASIGURA ORDINEA SI LINISTEA PUBLICA DE PASTE

Pentru mentinerea unui climat de siguranta pe durata manifestarilor religioase, ISU recomanda ca aprinderea lumanarilor sa se faca in locurile special amenajate; accesul credinciosilor in incinta bisericilor sa se permita in limita capacitatii.

Parcarea autoturismelor personale se va realiza astfel incat sa nu blocheze caile de acces pentru autospecialele de interventie ale POMPIERILOR.

In cazul producerii unui incendiu se actioneaza de urgenta pentru anuntarea incendiului la numarul unic pentru apeluri de urgenta la 112 .

PREOTII BUCURESTENI, INSTRUITI DE POMPIERI CUM SA PREVINA UN INCENDIU IN NOAPTA DE INVIERE