PATINOAR SINTETIC, in Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

Primul PATIONOAR SINTETIC si ecologic din Bucuresti a fost inaugurat miercuri in Parcul Lumea Copiilor, a anuntat Primaria Sectorului 4.

Destinat utilizarii in orice anotimp, de catre toate categoriile de varsta, PATINOARUL SINTETIC este amplasat in Rotonda Parcului Lumea Copiilor din Sectorul 4, in vecinatatea pistei de karting, si are o suprafata de 260 de metri patrati.

Realizat din materiale 100 la suta ecologice, PATINOARUL SINTETIC nu produce niciun zgomot si nu necesita conectarea si alimentarea constanta cu apa.

Citeste si: Ion Tiriac investeste 3 milioane de euro intr-un patinoar

Potrivit sursei citate, alunecarea se face mult mai fidel decat in cazul patinoarelor clasice, asigurand un contact excelent al patinatorului cu suprafata. Aceasta este obtinuta dintr-o rasina speciala, denumita EZ Glide 350, fiind folosita pentru antrenament de catre echipele de hochei din Statele Unite ale Americii si Canada. 

PATINOARUL SINTETIC nu necesita achizitionarea unor patine speciale, acestea fiind puse la dispozitie in mod direct de catre operator.

Ca multe alte obiective realizate pana in prezent in Parcul Lumea Copiilor, si PATINOARUL SINTETIC este rodul unui parteneriat public-privat si nu greveaza Bugetul Local al Sectorului 4.

Astfel, Autoritatea Locala pune la dispozitie, contra cost, domeniul public, amenajarea fiind realizata integral de catre investitorul privat.

Citeste si: Cea mai mare SALA DE SPORT cu ACCES GRATUIT din Bucuresti va fi inaugurata in Oraselul Copiilor

“Am spus da acestei colaborari fiindca mi s-a parut o idee interesanta aceea de a oferi copiilor posibilitatea de a patina in orice sezon, fie vara, fie iarna. Astfel, petrec timp in aer liber, fac miscare si se pot juca in voie, fiindca pe terenul din imediata apropiere a patinoarului vom amenaja in zilele urmatoare un nou loc de joaca, cu aparate noi si care de care mai atractive.  Astfel, aceasta noua zona, dar si Parcul Lumea Copiilor, in intregul sau ansamblu, reprezinta locatia ideala pentru petrecerea zilelor de vacanta. La fel si Oraselul Copiilor, care ii asteapta pe micuti cu amenajari spectaculoase, oferind multiple posibilitati de agrement in aer liber”, a declarat Cristian Popescu–Piedone, primarul Sectorului 4.

Inaugurarea patinoarului a debutat cu un program artistic sustinut de mici patinatoare care activeaza in cadrul unor cluburi de profil din Bucuresti.

Primaria Sectorului 4 a decis ca elevii claselor I-IV din unitatile de invatamant ale Sectorului 4, cat si cei cuprinsi in programul de protectie sociala la nivelul Sectorului 4 sa patineze gratuit, in fiecare zi de joi a saptamanii, timp de doua ore, beneficiind de relaxare si distractie in aer liber. Totodata, copiii care fac performanta in acest domeniu sportiv se vor putea antrena, tot gratuit, doua zile pe saptamana, intr-un interval orar care urmeaza a fi stabilit.

Accesul pe patinoar este permis de luni pana duminica, in intervalul orar 10.00–22.00, costurile fiind de 10 lei pentru o ora de patinat si 5 lei pentru inchirierea unei perechi de patine.