Patriarhia reactioneaza in cazul icoanelor PSD cu Arsenie Boca

PATRIARHIA ROMANA precizeaza ca distribuirea unei fotografii cu chipul parintelui ARSENIE BOCA reprezinta o “initiativa exagerata de CAMPANIE ELECTORALA”, care nu a avut acordul Bisericii.

“Este o initiativa exagerata de CAMPANIE ELECTORALA, probabil a unor membri sau simpatizanti de partid, care nu a avut binecuvantarea sau acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba de o icoana, ci de o fotografie cu chipul parintelui ARSENIE BOCA. Astfel de fotografii nu se sfintesc”, se subliniaza intr-un comunicat al PATRIARHIEI ROMANE.

Citeste si: PSD IMPARTE ICOANE CU ARSENIE BOCA SI “VICTOR PONTA PRESEDINTE” PE VERSO. ALINA GORGHIU: BISERICA SA IA ATITUDINE

PATRIARHIA reaminteste partidelor politice sa nu foloseasca insemne bisericesti in CAMPANIA ELECTORALA.

“Folosim acest prilej pentru a reaminti apelul Bisericii catre partidele si oamenii politici de a nu folosi insemne bisericesti sau imagini cu reprezentanti ai Bisericii in scopuri electorale”, a declarat parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al PATRIARHIEI ROMANE.

Prim-vicepresedintele ACL Catalin Predoiu l-a acuzat miercuri pe Victor Ponta ca foloseste Biserica in campania electorala, aratand ca activistii social-democrati distribuie icoane cu parintele ARSENIE BOCA, pe spatele carora se regasesc numele PSD si al lui Victor Ponta.

CATALIN PREDOIU II CERE LUI PONTA SA NU MAI MANIPULEZE ELECTORATUL CU AJUTORUL BISERICII