Patriarhia Romana DEZAPROBA confruntarea politica motivata religios

Patriarhia Romana face un apel printr-un comunicat de presa catre reprezentantii clasei politice din Romania ca in dezbaterile electorale privind alegerile prezidentiale din toamna acestui an sa evite confruntarile politice motivate RELIGIOS, mentionand ca potrivit legilor Romaniei cultele religioase sunt factori ai pacii sociale, nu motive pentru invrajbirea populatiei.

Potrivit sursei citate, in dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2014 au fost facute, in ultimele zile, referiri nedrepte si nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Romane si au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusa implicare a acesteia in confruntarile electorale.

Citeste si: Predoiu, scrisoare catre Ponta: V-ati construit un atac politic pe seama religiei. Rusine, domnule Ponta!

“BOR coopereaza cu autoritatile de stat centrale si locale pentru implinirea binelui comun in societate si are relatii civilizate cu toate partidele politice, dar ramane neutra din punct de vedere politic in conformitate cu hotararile Sfantului Sinod fundamentate pe canoanele Ortodoxiei universale. Indiferent de doctrina politica, originea etnica, credinta sau convingerile religioase ale candidatilor in alegeri, clerului ortodox roman ii este interzis sa desfasoare activitati cu caracter partinic in comunitatile de credinciosi pe care le pastoreste. Orice activitate partinica a clerului ortodox este contrara hotararilor Sfantului Sinod si dezaprobata de credinciosi”, se spune in comunicat.

Citeste si: Petre Roman crede ca tema religiei din discursul lui Ponta pentru prezidentiale nu ii va dauna lui Iohannis

Patriarhia Romana reaminteste ca “prioritatile permanente ale BOR sunt lucrarea pastoral-misionara in mijlocul poporului roman, ajutorarea saracilor si a bolnavilor, activitati educationale si culturale in beneficiul comunitatilor romanesti din tara si strainatate, iar in aceasta perioada ajutorarea familiilor sinistrate din Oltenia si din alte zone ale tarii afectate de inundatiile din ultimele saptamani, iar nu implicarea politica”.

Sursa foto: blogulupozaru.blogspot.com