Patriarhia Romana: Suntem impotriva proiectului Rosia Montana

Patriarhia Romana prin vocea parintelui Constantin Stoica (foto), purtatorul de cuvant al institutiei, a reamintit ca Sinodul BOR s-a declarat inca de acum zece ani impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

“Se implinesc zece ani de cand Sfantul Sinod si-a exprimat public punctul de vedere impotriva proiectului Rosia Montana. Creatia, mediul sunt dar de la Dumnezeu care trebuie prezervat. Sunt aceste probleme de patrimoniu, care in viziunea celor care au initiat proiectul, ar trebui sa dispara. Nu mai vorbesc de frumusetea divina a acestui loc. Punctul de vedere al Sfantului Sinod s-a bazat pe pozitia Academiei Romane. Si in acest moment, pozitia Bisericii este neschimbata din acest punct de vedere”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, la postul Realitatea TV.

“Constatam ca nicio autoritate a statului nu-si asuma responsabilitatea pentru gravele probleme de mediu si patrimoniu. Sunt discutii care nu vin si cu solutii. Trebuie sa existe o dezbatere serioasa despre ceea ce va fi la Rosia Montana. Nu suntem impotriva dezvoltarii economice a Romaniei, dar nu trebuie sa distrugem acea regiune pentru vecie. Degeaba ne cauta politicienii romani, aici nu e nimic de negociat, doar daca se schimba situatia radical”, a concluzionat parintele Stoica.

Sursa foto: adevarul.ro