Patriarhul Bisericii Ortodoxe, PF Daniel, isi sarbatoreste ziua de nastere

patriarhul-daniel-bor

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Preafericitul Daniel, implineste luni varsta de 62 de ani. PF Daniel, cel de-al saselea patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, s-a nascut la 22 iulie 1951 in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis.

Cu prilejul zilei sale de nastere, Patriarhul Daniel a oficiat Sfanta Liturghie, iar ulterior va participa la un moment aniversar, desfasurat in sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, la care vor lua parte membri ai Sfantului Sinod, personalitati ale vietii publice, clerici si credinciosi.

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, a oficiat, in cursul diminetii, Sfanta Liturghie in Paraclisul „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Resedinta Patriarhala, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, multumind Bunului Dumnezeu pentru binefacerile primite in cei 62 de ani de viata.

In timpul Sfintei Liturghii s-au rostit ectenii si rugaciuni de multumire la implinirea celor 62 de ani de viata ai Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.

”Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie si, desigur, multumim celor care au fost astazi aici prezenti, preoti si diaconi impreuna slujitori. Aducem slava lui Dumnezeu pentru toate binefacerile care s-au revarsat asupra Bisericii noastre, asupra poporului roman si multumim pentru ajutorul dat noua si colaboratorilor in slujirea Bisericii Sale”, a spus Parintele Patriarh la finalul Sfintei Liturghii.

Cu aceasta ocazie, Preafericirea Sa a hirotesit intru arhidiacon pe parintele diacon Mihail Buca, dirijorul corului psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale.

”Felicitam pe parintele, acum arhidiacon, Mihai Buca care este unul dintre diaconii cei mai de seama ai Patriarhiei Romane prin marea lui osteneala misionara de a organiza si a conduce Corul TRONOS al Patriarhiei Romane, acest cor psaltic foarte cunoscut acum gratie muncii sale deosebite. L-am hirotesit arhidiacon ca sa vada ca este pretuit, nu atat pentru multa slujire ca diacon, ci pentru diaconia muzicala, misionara”, a precizat Preafericirea Sa.

De la orele 11.00, la Catedrala patriarhala va fi oficiata slujba de Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra Bisericii Ortodoxe Romane, poporului roman si Preafericirii Sale, precum si pentru ajutorul daruit Patriarhului României in promovarea credintei si misiunii crestin-ortodoxe.