Patriarhul Daniel, mesaj pentru ROMANII din STRAINATATE: Pastrati permanent legatura cu copiii ramasi acasa

Patriarhul Daniel ii sfatuieste pe parintii plecati sa lucreze in strainatate sa ramana in contact permanent cu copiii lor.

Pe 16 august se sarbatoreste Duminica migrantilor romani, motiv pentru care  Inalt Prea Sfintia Sa a transmit un mesaj romanilor plecați la munca peste hotare intitulat “Iubirea de biserica si neam intareste comuniunea romanilor de pretutindeni”.

“Misiunea Bisericii noastre in diaspora este deosebit de importanta, deoarece romanii migranti traiesc cu speranta intr-un viitor mai prosper, dar si cu dorul de locurile natale, de tara. De multe ori, mediul in care ei lucreaza printre straini nu le insufla un sentiment de pace si multumire sufleteasca, dar se regasesc in parohiile Bisericii Ortodoxe Romane din diaspora. Aici, bucuria regasirii si trairii credintei stramosesti, a spiritualitatii si a identitatii romanesti, a intaririi in comuniunea datatoare de putere, mangaiere si nadejde in Dumnezeu, se impleteste cu nostalgia locurilor natale, cu sentimentul de dor arzator dupa cei dragi, resimtit atat de puternic printre straini. Aceasta stare de dor, asumata in mod existential, favorizeaza cautarea originii si a identitatii profunde

CITESTE SI: DIASPORA ar putea cere DIZOLVAREA Parlamentului daca nu se adopta VOTUL prin CORESPONDENTA

Sa cultive legatura cu slujitorii BOR, sa le solicite ajutorul si povatuirea, sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfanta Euharistie, participand la viata liturgica a parohiilor romanesti si traind in bucuria comuniunii fratesti cu ceilalti romani, impartasind experientele comune si ajutandu-se reciproc.

In deosebi, ne adresam parintilor romani plecati la munca in strainatate, indemnandu-i sa pastreze unitatea familiei si sa ramana in permanent contact cu fiii si cu fiicele lor si cu cei ramasi in tara, pentru ca distantele geografice mari sa nu produca indepartare sufleteasca sau instrainare spirituala a unora fata de altii”, spune PF Daniel in mesajul catre dispora, transmite mediafax.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU saluta faptul ca ROMANII DIN DIASPORA se vor putea inscrie in REGISTRUL ELECTORAL

Prin hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 25 februarie 2009, in luna august a fiecarui an, in prima duminica dupa marele praznic al Adormirii Maicii Domnului (15 august), exista o zi dedicata tuturor romanilor migranti.

Sursa foto dcnews