Patriarhul Daniel va sfinti un monument cu numele lui Sergiu Nicolaescu

Biserica Ortodoxa a “iertat” incinerarea regizorului Sergiu Nicolaescu. La sase luni de la moartea marelui regizor, la Buftea vor fi ridicate un monument si o placa cu numele lui Sergiu Nicolaescu, acestea urmand a fi sfintite chiar de Patriarhul Daniel.

Dezvaluirile au fost facute de regizorul Ion Carmazan, pentru Ziarul Ring. Acesta a mai precizat ca pe troita vor fi inscriptionate numele mai multor actori trecuti in eternitate, iar in dreapta se va afla o placa pe care va fi insciptionat numele regizorului Sergiu Nicolaescu.

“Pe data de 8 iulie, la Buftea, la intrarea in studio, se va pune troita si va veni patriarhul Daniel impreuna cu un sobor de preoti sa o sfinteasca. Este o troita in memoria celor trecuti in eternitate si in dreapta ei va fi o placa unde va fi trecut numele lui Nicolaescu. Este un fel de comemorare a sase luni de la trecerea in nefiinta a lui Nicolaescu. Iar vineri, am inteles de la sotia lui Sergiu ca va pune o placa comemorativa la locuinta lui Sergiu. Astea sunt noutatile”, a declarat Ioan Carmazan, pentru Ring. 

Foto: unica.ro