PATRICK EKENG a MURIT cu ZILE? S-a pierdut timpul! Avea sanse maxime de supravietuire!

Doctorul SERBAN BRADISTEANU (foto) a vorbit, sambata dimineata, despre decesul fotbalistului dinamovist PATRICK EKENG, spunand ca acesta putea fi salvat in cazul in care medicii prezenti la stadion ar fi intervenit mai rapid si conform procedurilor.

Potrivit doctorului SERBAN BRADISTEANU, PATRICK EKENG ar fi avut “sanse maxime” sa fie salvat in cazul in care Ambulanta ar fi intrat mai rapid pe teren, iar jucatorul ar fi fost defibrilat si in drumul spre spital.

“S-ar fi putut face totul ca sa aiba sansele cele mai mari sa fie salvat. In primul rand, o ambulanta care participa la astfel de competitii ar trebui sa fie super-dotata, asa cum sunt cele SMURD. Sa fi avut si asistenti calificati, si medic, si aparatura necesara”, a spus SERBAN BRADISTEANU la postul B1 TV.

CITESTE SI: TRAGEDIE LA DINAMO-VIITORUL: PATRICE EKENG A FACUT STOP CARDIAC IN TIMPUL MECIULUI SI A MURIT! UPDATE

“Daca ar fi avut la dispozitie un defibrilator, ca sa afle ce fel de tulburare avea, ar fi putut trage o concluzie urgenta daca trebuie defibrilat sau facut altceva. Daca s-ar fi facut manevrele de defibrilare in cele 3 minute, sansele lui de supravietuire ar fi fost maxime. Cele trei minute au fost pierdute, au fost foarte lungi si au diminuat foarte mult sansa de supravietuire. Au fost trei minute pe teren plus drumul pana la spital. In total, 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. In plus, ambulanta nu a avut personalul care sa faca astfel de manevre”, a mai spus SERBAN BRADISTEANU.

Intrebat cine ar fi de vina pentru aceasta situatie, SERBAN BRADISTEANU nu a dorit sa arate cu degetul, spunand insa si oficialii clubului Dinamo ar trebui vizati de ancheta. “Cine e responsabil, plateste! Trebuie stabiliti exact pasii actiunii si raspunzatorii. Cineva trebuie sa raspunda, inclusiv clubul! Ei trebuiau sa verifice ce contract aveau cu Ambulanta”, a conchis SERBAN BRADISTEANU pentru sursa citata.

Sursa foto: gsp