PATRIMONIUL Muzeului Literaturii este MUTAT la Casa Presei, sub paza jandarmilor

Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) se afla, vineri, in plin proces de RELOCARE a tezaurului pe care il detine, operatiunea de transfer a obiectelor de PATRIMONIU din imobilul de pe bulevardul Dacia intr-un spatiu din Casa Presei Libere avand loc sub paza jandarmilor.

Mutarea tezaurului va continua in weekend, colectia continand peste 300.000 de piese de valoare inestimabila: manuscrise, carti vechi si rare, mobilier si obiecte personale apartinand marilor scriitori romani, lucrari plastice, fotografii.

Necesitatea mutarii MNLR din sediul situat in bulevardul Dacia a fost generata de predarea imobilului catre proprietarul de drept, Mihai Sturdza, potrivit Agerpres.

Citeste si: Oiectele de patrimoniu de la MUZEUL LITERATURII, mutate la Casa Presei

Spatiul special pus la dispozitia MNLR pentru depozitarea bunurilor de patrimoniu ale acestei institutii nationale de cultura este situat la Casa Presei Libere, in corpul de cladire in care isi avea sediul, la infiintare, redactia ziarului “Gandul”.

Primaria Capitalei anunta, pe 13 iunie, ca tezaurul din MNLR va fi mutat in Casa Presei, in spatiul administrat de CNI Coresi, si ca vor fi facute demersuri pentru identificarea unui imobil adecvat functionarii muzeului.

MNLR a primit la inceputul lunii iulie, printr-o hotarare a CGMB, aproape 900.000 de lei pentru mutarea din cladirea situata in bulevardul Dacia si in care functiona de aproape jumatate de secol.

Citeste si: Un nou PROTEST fata de evacuarea MUZEULUI LITERATURII din sediul de pe bulevardul Dacia

Muzeul a fost infiintat pe 1 iunie 1957, la initiativa si sub conducerea istoricului si criticului literar Perpessicius. Din anul 1967, a functionat in sediul din bd. Dacia nr. 12, un rol decisiv in obtinerea acestei locatii avandu-l Tudor Arghezi.

Sursa foto: bucurestifm.ro