Patronatele din PORTUL CONSTANTA ameninta cu suspendarea activitatii

Membrii organizatiei patronale ”Operatorul portuar” Constanta afirma ca isi vor suspenda activitatea, pentru a se alatura protestelor anuntate de Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare cu privire la intentia Guvernului de a trece PORTUL CONSTANTA in administrarea consiliului local.

“Organizatia Patronala «Operatorul portuar» Constanta a luat act de anuntul facut de Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare, prin presedintele Federatiei, dl. Mircea Burlacu, prin care lucratorii portuari isi arata intentia de a demara actiuni de protest cu privire la intentia Guvernului Romaniei de trecere a actiunilor PORTULUI CONSTANTA catre Consiliul Local Constanta”, se arata intr-un comunicat al organizatiei patronale.

Citeste si: BASESCU: Sa dai CLOVNULUI de MAZARICA Portul Constanta este un element de dispret fata de interesul national

“Operatorul portuar” Constanta isi exprima solidaritatea cu Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare. Mai mult, membrii patronatului vor suspenda conform legislatiei in vigoare, activitatea, pentru a se alatura propriu-zis protestelor, pana la rezolvarea imediata a solicitarilor, se mentioneaza in comunicat.

“Lipsa de raspuns a Guvernului Romaniei poate duce in aceasta situatie pana la blocarea efectiva a PORTULUI CONSTANTA”, subliniaza membrii organizatiei.

Organizatia patronala “Operatorul portuar” reuneste 33 de companii care isi desfasoara activitatea pe domeniul portuar.

Citeste si: MAZARE incearca sa-i convinga pe sindicalistii portuari: Suntem de aceeasi parte a baricadei

In cadrul companiilor membre ale organizatiei patronale lucreaza peste 6.000 salariati, reprezentand mai mult de 60 la suta din numarul total de persoane angajate pe domeniul portuar. Companiile membre ale organizatiei patronale, prin activitatea desfasurata, contribuie cu peste 85 la suta la veniturile Administratiei PORTULUI CONSTANTA (CN APM).

Contributia organizatiei patronale la bugetul local prin activitatea desfasurata este de aproximativ 2.000.000 euro pe trei ani (2011-2013), ceea ce reprezinta aproximativ 30 la suta din acesta. Contributia organizatiei patronale la bugetul de stat este de 45.000.000 euro pe trei ani (2011-2013).

Sursa foto: mesagerdeconstanta.ro