PATRONUL CHOCOLAT a facut EVAZIUNE FISCALA de peste 500.000 de euro. UPDATE

Patronul grupului CHOCOLAT, TUDOR CONSTANTINESCU, a fost RETINUT vineri dimineata. Afaceristul, in varsta de 39 de ani, este acuzat ca este coordonatorul unui grup infractional specializat in EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 17.15 Procurorii DIICOT Bucuresti au dispus vineri punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a PATRONULUI CHOCOLAT, TUDOR MIHAI CONSTANTINESCU, acuzat de constituire a unui GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT, EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si instigare la frauda informatica in forma continuata.

Aceeasi decizie a fost luata si pentru Mihaela Cartas, Cristian Cucona si Mihail Morosan, acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, in varianta aderarii si sprijinirii, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la frauda informatica in forma continuata.

PREJUDICIUL ESTIMATIV produs bugetului de stat este in cuantum de 2.281.915 de lei (echivalentul a 512 036, 60 de euro), se arata intr-un comunicat al Directiei.

STIRE INITIALA

Procurorii DIICOT au facut joi 43 de PERCHEZITII la patronii de BARURI si CLUBURI de LUX din Bucuresti, in cadrul unei anchete ce vizeaza EVAZIUNEA FISCALA si SPALAREA de BANI.

CITESTE SI: PERCHEZITII DIICOT LA RESTAURANTELE SI CLUBURILE DE LUX DIN BUCURESTI

Potrivit surselor judiciare citate de Mediafax, coordonatorii grupului vizat in ancheta ar fi TUDOR – MIHAI CONSTANTINESCU, proprietarul CHOCOLAT, si cetateanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociati la societatile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL si Theoprod Art SRL.

Cele 43 de PERCHEZITII au avut loc la toate punctele de lucru ale grupului CHOCOLAT, precum si la rstaurante de fite din Bucuresti precum Tratoria Il Calcio, Twins Downtown, Twins Cafe, Le Club Herastrau, Rubicon Floreasca.

Anchetatorii suspecteaza ca in Bucuresti activeaza un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI prin desfasurarea de activitati comerciale. Grupul ar opera prin diminuarea bazei impozabile cu ajutorul unor programe informatice de contabilitate ce permit tinerea unei evidente contabile duble (una reala in care sunt evidentiate veniturile adevarate si una fictiva ce reflecta venituri diminuate si cheltuieli majorate), au precizat sursele citate.

CITESTE SI: CLUBUL PRINCESS A FOST INCHIS DE CATRE POMPIERI PENTRU NERESPECTAREA NORMELOR DE APARAREA IMPOTRIVA INCENDIILOR

Programul informatic de contabilitate cu dubla gestiune, care se instaleaza pe casele de marcat a fost cumparat de la firma Solutions Center din Constanta.

Programul poate fi accesat cu ajutorul unui card aflat doar in posesia casierelor de la punctele de lucru ale societatilor, care permite accesul in memoria fiscala a casei de marcat si efectuarea unor operatiuni de impartire a produselor proprii, neimbuteliate, care inregistreaza o pondere mai mare in venituri si nu sunt fiscalizate, au mai aratat aceleasi surse.

Sursa foto: facebook