Fost vicepresedinte ANRP, SERGIU DIACOMATU si MIHAI ROTARU, RETINUTI de DNA. UPDATE

Procurorii DNA audiaza joi persoane intr-un dosar avand ca obiect plata unor despagubiri de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) catre MIHAI ROTARU, principalul actionar de la CS UNIVERSITATEA CRAIOVA, anunta Agerpres, citand surse judiciare.

UPDATE 19:22: MIHAI ROTARU, principalul actionar de la CS Universitatea Craiova, a fost retinut de procurorii DNA in dosarul ANRP, au declarat surse judiciare.

UPDATE 17.45 Fostul vicepresedinte ANRP SERGIU DIACOMATU a fost RETINUT joi alaturi de alte persoane, membri ai Comisiei ANRP si un evaluator, in DOSARUL DESPAGUBIRILOR ANRP catre MIHAI ROTARU. 

UPDATE 15.15 In urma cu cateva momente, vicepresedintele PNL IOAN OLTEAN a fost ridicat de pe AEROPORT de procurorii DNA. Acesta va trebui sa dea declaratii in acest nou dosar al ANRP. 

Potrivit Realitatea Tv, este vorba despre un denunt facut de deputatul liberal Catalin Teodorescu, adus si el la parchet astazi, alaturi de patronul CS U Craiova, Mihai Rotaru.

Stire initiala

Potrivit surselor citate, ar fi vorba despre o suma de aproximativ 109 milioane de lei acordata acestuia de catre Comisia ANRP, condusa de CRINUTA DUMITREAN, pentru un teren in Pitesti. MIHAI ROTARU ar fi cumparat drepturile litigioase de la o persoana care se judeca cu PRIMARIA PITESTI de 8 ani, iar dupa ce drepturile au fost vandute in 6 luni acesta ar fi primit de la ANRP despagubirile, sustin sursele citate.

In acest nou DOSAR al RETROCEDARILOR ILEGALE este audiat de procurorii anticoruptie si deputatul PNL, CATALIN TEODORESCU.

MIHAI ROTARU este un adevarat baron al despagubirilor, el numarandu-se printre cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 18/1991. Alaturi de Gheorghe Iaciu, MIHAI ROTARU a platit pentru drepturile litigioase circa 3 milioane lei, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat 35 milioane lei. MIHAI ROTARU a cumparat drepturi litigioase ale Camerei de Comert si Industrie Arges, noteaza Gherila Urbana.

MIHAI ROTARU este in Top 3 beneficiari de despagubiri si in ce priveste Legea 10/2001. MIHAI ROTARU se afla pe locul doi in topul celor mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe aceasta lege:

Horia Simu Schiopu. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 1,5 milioane dolari, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 466 milioane lei. Simu detine, impreuna cu Horia Pitulea, compania Cuprom Bucuresti, singura companie producatoare de cupru din Romania.

MIHAI ROTARU. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 750.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 109 milioane lei;

Barbu Marius. Acesta a platit pentru drepturile litigioase circa 500.000 euro, iar valoarea bunurilor obtinute s-a ridicat la 93 milioane lei;

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea

Fostul vicepresedinte ANRP SERGIU DIACOMATU a fost RETINUT joi alaturi de alte persoane, membri ai Comisiei ANRP si un evaluator, in DOSARUL DESPAGUBIRILOR ANRP catre MIHAI ROTARU.