Patronul lui Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, a murit într-o tragedie aviatică! Video

Un elicopter care aparţinea patronului lui Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, s-a prăbuşit în parcarea stadionului King Power, din Leicester.

Update: Cinci persoane s-ar fi aflat la bordul elicopterului prăbuşit lângă King Power Stadium, între care patronul clubului Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, şi fiica sa, informează agenţia Reuters, citând surse apropiate grupării engleze, transmite News.ro.

În aparat se mai aflau doi piloţi şi o a cincea persoană, necunoscută deocamdată. Nu există informaţii privind eventuali supravieţuitori ai accidentului. Vichai Srivaddhanaprabha obişnuia să vină şi să plece de la stadionul echipei sale cu elicopterul.
 
Sâmbătă seară, elicopterul a părăsit arena în jurul orei 20.30, după meciul Leicester – West Ham United, scor 1-1, din Premier League. Aparatul de zbor s-a ridicat chiar de pe terenul Stadionului King Power, dar s-a prăbuşit după scurt timp, într-o parcare situată la aproximativ 200 de metri de arenă şi a luat foc.
 
Un martor a declarat pentru BBC că a observat faptul că elicea de la coada aparatului nu funcţiona, ceea cea a făcut ca elicopterul să se rotească în spirală înaintea prăbuşirii. Un alt martor a afirmat că motorul elicopterului s-ar fi oprit şi din acest motiv aparatul s-ar fi prăbuşit.
 
Vichai Srivaddhanaprabha are 61 de ani şi este tatăl a patru copii. El şi-a început afacerile în 1989 şi a făcut avere în Thailanda din activităţi de tip duty-free. Averea lui este estimată la peste patru miliarde de euro, fiind al cincilea cel mai bogat om din Thailanda.

Știre inițială

Deși inițial nu a fost confirmat dacă patronul “vulpilor” se afla în elicopter, conform informațiilor ulterioare, milionarul era la bordul aparatului alături de pilot. Ambii au murit. Potrivit presei din Anglia omul de afaceri obişnuia să plece cu aeronava de la meciurile echipei sale.

Martorii au povestit că, la câteva secunde după decolare, elicopterul a pierdut controlul și s-a prăbușit, iar apoi a avut loc o explozie. Fostul fotbalist englez Gary Lineker a scris pe Twitter: “Am auzit că s-a prăbușit în parcare elicopterul patronului lui Leicester City”.

Vichai Srivaddhanaprabha, care deține compania King Power, a cumpărat echipa engleză în 2010 și a fost numit conducător în februarie 2011. Sub comanda sa, Leicester City a luat titlul în sezonul 2015-2016.

Sursa foto: sport