PATRONUL restaurantului din Centrul Vechi suspectat ca si-a UCIS asociatul si-a RECUNOSCUT fapta

Patronul unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei a fost ridicat, vineri, dupa ce, la jumatatea lunii iunie, l-ar fi OMORAT pe managerul localului, partenerul sau de afaceri, si ar fi dat apoi foc unui apartament situat deasupra restaurantului, pentru a crea impresia ca victima a murit in incendiu.

Potrivit inspectorului Catalin Marin, din cadrul Politiei Romane, suspectul a RECUNOSCUT ca si-a UCIS asociatul si a afirmat in fata anchetatorilor ca isi regreta fapta.

VASILE VADUVA a fost adus la locul crimei si le-a aratat ofiterilor de la Omoruri cum si-a UCIS asociatul de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.

Citeste si: Om de afaceri gasit mort in Centrul Vechi, intr-un bar cu terasa care a ars intr-un incendiu

Conform lui Catalin Marin, exista ipoteza ca autorul a dat foc, in mod intentionat, pentru ca trupul celui decedat sa arda si sa creeze impresia unui deces in incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au facut cercetarea la fata locului din cauza faptului ca peste trupul victimei s-a rasturnat o mare cantitate de moloz.

Vasile Vaduva a fost ridicat vineri de politisti si retinut pentru 24 de ore, acesta urmand sa fie prezentat instantei Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Dupa ce l-au retinut, anchetatorii l-au dus pe Vaduva la locul faptei, pentru reconstituire.

Potrivit unor surse din Politie citate de Mediafax, in 15 iunie, un tanar a mers venit la Politia Capitalei si a anuntat ca tatal sau, Nicusor Stanciu, in varsta de 46 de ani, nu a mai venit acasa de doua zile si nici nu a mai raspuns la telefoanele mobile, acestea fiind inchise.

Dupa ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de disparitie, au aparut suspiciuni cu privire la faptul ca barbatul ar fi victima unui omor.

Astfel, in 25 iunie, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus preluarea cercetarilor si au fost delegati pentru ancheta atat politisti de la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, cat si de la Serviciul de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane.

Trupul carbonizat al lui Nicusor Stanciu a fost descoperit joi, intr-un apartament situat deasupra restaurantului Eden din Centrul Istoric al Capitalei, pe care il manageria, care a ars in noaptea de 17 spre 18 iunie.

Citeste si: INCENDIU CENTRUL VECHI: Un POMPIER a fost RANIT in timpul interventiei

“La data de 3 iulie a.c., cu ocazia cercetarii la fata locului, la un imobil din Centrul Vechi al Capitalei a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei persoane de sex barbatesc, care prezenta tesut moale in stare de putrefactie”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

In urma necopsiei s-a constatat ca barbatul avea o fractura in zona cefei, produsa prin lovire cu un corp dur.

Conform anchetatorilor, principalul suspect a fost, inca de la inceputul, chiar asociatul victimei, Vasile Vaduva, in varsta de 43 de ani.

De altfel, acesta este si ultima persoana care l-ar fi vazut in viata pe Nicusor Stanciu, chiar la terasa restaurantului. In urma unor discutii contradictorii legate de bani, Vaduva s-ar fi enervat si l-ar fi batut pe asociatul sau.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, dupa ce si-ar fi omorat partenerul de afaceri, VASILE VADUVA ar fi dat singur foc locuintei, iar dupa ce pompierii au stins focul, acesta ar fi ars cadavrul in alta parte, dupa care l-ar fi adus in apartament pentru a crea impresia ca acesta a decedat in incendiu.

Sursa foto: jurnalul.ro