Patronului Clubului Colectiv, ALIN ANASTASESCU: Am aflat despre folosirea artificiilor ulterior, de pe Facebook

Cei trei actionari ai Colectiv au sustinut in fata procurorilor ca la semnarea contractului pentru concertul Goodbye to Gravity nu stiau ca vor fi folosite materiale pirotehnice, ALIN ANASTASESCU spunand ca a aflat ulterior, de pe Facebook, si a cerut lamuriri, afland ca se va ocupa un pirotehnist.

In referatul cu propunere de arestare a celor trei patroni ai Clubului Colectiv – ALIN ANASTASESCU, Paul Catalin Gancea si Costin Mincu – retinuti pentru ucidere din culpa, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) arata ca cei trei au declarat, la audieri, ca nu stiau ca la concertul de vineri seara vor fi folosite materiale pirotehnice.

ALIN ANASTASESCU a sustinut, in fata procurorilor, ca pana in acea seara nu au mai fost folosite artificii in incinta clubului.

”Stiam de dinainte de eveniment ca intrarea la concertul din data de 30.10.2015 va fi libera. Nu stiam ca vor fi folosite efecte pirotehnice. Am aflat despre folosirea de artificii ulterior, de pe Facebook. Nu s-au mai folosit alta data artificii in incinta clubului. Cu o saptamana inainte, Gancea Catalin a refuzat un alt client care voia sa foloseasca artificii. Stiu ca in anul 2014, a fost folosit foc la un eveniment si au fost deteriorate bunuri din interior, a fost afumat un proiector, iar de atunci s-a stabilit regula sa nu se mai foloseasca”, le-a spus ANASTASESCU anchetatorilor.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: Cum s-au APARAT PATRONII in fata ANCHETATORILOR

El a mai spus ca de contractul de inchiriere echipament si spatiu, incheiat in 30 octombrie, intre SC Club Colectiv SRL si SC Digidream SRL (formatia Goodbye to Gravity), s-a ocupat Costin Mincu.

In aceeasi declaratie, ANASTASESCU, care spusese ca a aflat de pe Facebook despre folosirea de artificii, sustine ca a aflat acest lucru de la un angajat, Viorel Staicu.

”Am aflat acest lucru de la un angajat, Stanciu Viorel, iar eu i-am spus sa nu foloseasca artificii in interior. Erau mai multe persoane de fata, mentionate in declaratia initiala. La o ora dupa ce am aflat, am intrat in club am strigat cine este desemnat cu artificiile, iar la mine a venit un specialist pirotehnist, care mi-a spus ca artificiile ard cu foc rece si nu sunt periculoase. Mi-a spus ca este autorizat. I-am spus sa nu le foloseasca daca ard cu flacara deschisa, dupa care am plecat in biroul alaturat. Nu incepuse spectacolul cand am discutat cu pirotehnistul. Despre acest pirotehnist, stiu ca era mai mic de inaltime decat mine si avea cioc. Eu am presupus ca i s-a transmis deja. Am vazut o parte din artificii, care erau amplasate pe stalpii din fier ai scenei. Am vazut ca erau amplasate pe stalpul de langa usa. Nu am vazut sistemul de aprindere. Am vazut un con de dimensiuni destul de mici care era asezat pe schela”, a spus ALIN ANASTASESCU.

CITESTE SI: COSTIN MINCU, PATRON COLECTIV: SUNT IMPIETRIT DE DURERE; O PARTE DIN MINE A MURIT

Acesta a mai sustinut ca nu el este cel care se ocupa in firma de obtinerea de avize si autorizari, dar ”presupune” ca firma detine toate avizele.

”Nu stiu aceste lucruri, desi sunt administrator. Din discutiile pe care le-am avut cu Catalin, stiu ca aveam autorizatiile si avizele in regula, dar in concret nu stiu nimic deoarece rolul meu in firma este de coordonare a actului artistic, de publicitate si expertiza muzicala. Despre avizul de la pompieri stiu ca exista, precum si carti de la PSI, acest lucru spunandu-mi-l ceilalti doi asociati. Pompierii au venit in control in septembrie 2014, care au intocmit un plan PSI. Nu stiu daca era cineva de la pompieri sau o firma autorizata. Eu cred ca s-a intamplat aceasta tragedie deoarece s-au folosit artificii in incinta”, a mai sustinut ANASTASESCU in fata procurorului.

In urma incendiului care a avut loc, vineri seara, in Clubul Colectiv, si-au pierdut viata 32 de persoane si au fost ranite aproape 200. Peste 130 de oameni raniti in incendiu sunt inca internati in spitalele din Capitala.

CITESTE SI: ACTIONARII COLECTIV CONFIRMA: DACA GOODBYE TO GRAVITY STRANGEA 400 DE OAMENI LA CONCERT, NU MAI PLATEAU CHIRIE

Sursa foto: agerpres