Patru ani de INCHISOARE pentru hackerul GUCCIFER

Hackerul roman GUCCIFER si-a primit vineri sentinta din partea judecatorilor, barbatul fiind condamnat la patru ani de INCHISOARE cu executare.

MARCEL LAZAR LEHEL, care mai are o condamnare dintr-un alt dosar, va sta dupa gratii in total sapte ani pentru ca a spart e-mail-urile directorului SRI, George Maior, dar si pe cel al lui Colin Powell, Corina Cretu si ale altor personalitati.

GUCCIFER a explicat, in fata instantei, ca isi recunoaste fapta, dar ca nu considera ca aceasta este grava, pentru ca si el a fost victima hackerilor care i-au spart, de mai multe ori, contul de e-mail, barbatul alegand sa nu faca nicio plangere.

Citeste si: Hackerul “GUCCIFER” si-a RECUNOSCUT faptele, insa nu crede ca este un PERICOL la siguranta nationala

Dosarul lui MARCEL LAZAR LEHEL a fost luat in discutie pe 26 mai, la Tribunalul Bucuresti (TB), unde au fost prezenti si avocatul europarlamentarului, dar si un consilier al directorului SRI, Cretu si Maior fiind parti civile in proces.

“Am recunoscut si recunosc toate faptele de care sunt acuzat. Solicit judecarea cauzei pe baza probelor administrate pe parcursul urmaririi penale. Regret faptele savarsite. (…) Pe parcursul acestui proces, procurorii DIICOT spuneau ca as fi pericol la siguranta nationala. As spune ca este vorba despre trei conturi de e-mail particulare care au fost preluate de mine fara sa existe un prejudiciu material sau vatamare corporala. Probabil, toata lumea a avut intr-o zi contul spart. Eu, personal, am avut cinci conturi sparte si nu m-am dus la DIICOT. Faptele nu sunt nici pe departe atat de grave. Sunt trei conturi personale, nicidecum de serviciu “, a spus GUCCIFER, in fata instantei.

In ciuda faptului ca GUCCIFER si-a recunoscut vinovatia, reprezentantul sefului SRI a cerut ca hackerul sa primeasca o pedeapsa orientata spre maximum.

Citeste si: POLITISTII clujeni ANCHETEAZA un HACKER care a “spart” SITE-ul PRESEDINTIEI

Pe de alta parte, aparatorul Corinei Cretu a solicitat ca barbatului sa ii fie confiscate cele doua laptopuri pe care le are si telefonul mobil. Mai mult, acesta a cerut ca lui MARCEL LAZAR LEHEL sa i se interzica sa mai acceseze date informatice pe o perioada de cinci ani.

Sursa foto: caplimpede.ro