Patru copii au fost operati pe cord la Spitalul “Marie Curie”, starea lor este buna

Patru copii cu varste intre un an si 15 ani, cu malformatii congenitale cardiace, au fost operati de medici romani si italieni, la Spitalul “Marie Curie”, in perioada 2-4 decembrie, starea acestora este buna, fiind dusi de la terapie intensiva in saloane, a anuntat, sambata, Ministerul Sanatatii.

Cei patru copii au fost operati de o echipa mixta formată din medici si asistenti romani, aflati in Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, impreuna cu specialisti italieni, in cadrul unei noi misiuni la Spitalul de Copii “Marie Curie”, informeaza Mediafax.

“Cei patru copii operati au varste de 1 an, 5 ani, 13 ani si, respectiv, 15 ani, cu malformatii congenitale cardiace. Operatiile au decurs cu succes, fara evenimente deosebite, iar in prezent toti cei patru copii se afla intr-o stare favorabila, au iesit din terapie intensiva si se afla in salon, in sectia de cardiologie, in post-operatoriu, in grija specialistilor italieni si a medicilor si asistentilor romani”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii remis, sambata, agentiei Mediafax.

O noua echipa de 11 specialisti italieni, formata din sase doctori, patru asistente si un perfuzionist, va veni, luni, 9 decembrie, la Spitalul “Marie Curie”. Acestia vor opera, impreuna cu medicii si asistentii romani, alti sase copii cu malformatii cardiace congenitale.

Sursa foto: m.stiri.tvr.ro