Patru FUNCTIONARI PUBLICI din judetul HUNEDOARA vor fi JUDECATI pentru ABUZ in SERVICIU

Patru functionari publici din judetul Hunedoara au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de coruptie, potrivit unui comunicat al DNA.

Cei vizati sunt Monica Georgescu, sefa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, Dan Daniel, secretarul general al judetului Hunedoara, Mihaela Stefan, sef serviciu administratie publica locala si Dana Girjob, sef Serviciu Control Urmarire incasari Creante si Executare Silita din cadrul Consiliului Judetean Hunedoara.

Dan Daniel si Mihaela Stefan sunt acuzati de abuz in serviciu, iar Monica Georgescu de complicitate la abuz in serviciu. Cei trei sunt anchetati sub masura controlului judiciar. Dana Girjob va fi judecata, in stare de libertate, pentru abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, a fost constituita comisia de concurs pentru ocuparea functiei de director general al DGASPC, din care faceau parte, printre altii si inculpatii Dan Daniel, Stefan Mihaela Dorina si Girjob Dana Elena. Doar Georgescu Monica s-a inscris, ea fiind la acea data imputernicita in functia de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara si fiind singura agreata de conducerea Consiliului Judetean Hunedoara.

Anterior datei organizarii concursului, Dan Daniel i-a cerut chiar Monicai Georgescu sa formuleze subiectele si baremele de corectare pentru intrebarile ce urmau sa fie propuse de membrii comisiei de concurs, din partea Consiliului Judetean Hunedoara.

”Ulterior, cu ocazia intrunirii comisiei de examen, aceste subiecte au fost propuse de ceilalti inculpati in vederea stabilirii intrebarilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretica. La examenul organizat si sustinut in data de 17 iulie 2014, inculpata Georgescu Monica a fost admisa, cum era si de asteptat, cu un punctaj foarte mare, ulterior, aceasta anuntând cunoscutilor reusita inainte de publicarea rezultatelor oficiale”, se arata intr-un comunicat al DNA.