PATRU MEDALII pentru elevii romani, la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori

IUNIE 2017, VARNA, BULGARIA, BALCANIADA MATEMATICA JUNIORI, ELEVI ROMANI, LOCUL I, SASE MEDALII

Lotul olimpic de informatica al Romaniei a cucerit o medalie de aur si trei de argint la a XXII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Ankara, in perioada 10-17 august, a anuntat luni Ministerul Educatiei Nationale.

Medalia de aur a fost obtinuta de Mihai-Iulian Andreescu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz (clasa a XII-a/Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj, judetul Timis), Tudor-Petru Tiplea (clasa a XII-a/Colegiul National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures) si Mihai Gheorghe (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti). Echipa Romaniei a fost condusa de profesorii Szabó Zoltan si Dan Pracsiu

Citeste si: SASE MEDALII de AUR pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Astronomie

Competitia a reunit 13 echipe din 11 tari: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat in calitate de tara invitata, iar Turcia, din postura de tara-gazda, a avut doua echipe in concurs.

Citeste si: O medalie de AUR si doua MENTIUNI pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Lingvistica