PATRU MEDALII pentru elevii romani, la Olimpiada Internationala de Informatica

IUNIE 2017, VARNA, BULGARIA, BALCANIADA MATEMATICA JUNIORI, ELEVI ROMANI, LOCUL I, SASE MEDALII

Olimpicii romani au cucerit o medalie de aur, doua de argint si una de bronz la a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica, organizata in Taipei (Taiwan), in perioada 13-20 iulie, a anuntat vineri Ministerul Educatiei Nationale.

Multiplu medaliat international, bistriteanul Rares Darius Buhai, elev in clasa a XI-a la Colegiul National „Liviu Rebreanu”, si-a adaugat in palmares inca o medalie de aur, la fel ca la precedentele doua editii.

Citeste si: Elevii romani au castigat TREI MEDALII la Olimpiada Internationala de Biologie

„As dori sa punctez o reusita majora a Romaniei la aceasta competitie: Rares Buhai a devenit romanul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depasind performanta realizata anul trecut de Vlad Gavrila. In Hall of Fame-ul medaliilor obtinute la Olimpiada Internationala de Informatica, Rares este depasit de doar 5 concurenti”, a declarat profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic roman si coordonatorul Comisiei de pregatire si selectie a lotului national de informatica pentru seniori. De altfel, Vlad Gavrila, actualmente student la Cambridge, a insotit echipa Romaniei in calitate de deputy leader.

Citeste si: OLIMPIADA INTERNATIONALA de MATEMATICA: Elevi romani de AUR!

Medaliile de argint au fost obtinute de Andrei Heidelbacher, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „C. D. Loga” din Timisoara (laureat cu argint si anul trecut) si de Alexandru Velea, elev in clasa a XI-a la Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Medalia de bronz a intrat in posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

La editia 2014 a Olimpiadei Internationale de Informatica au participat 303 concurenti din 86 de state.

Olimpicii romani revin in tara luni, pe Aeroportul International „Henri Coanda”, la ora 13.15.