VICTOR PONTA: Doi dintre MILITARII RANITI in AFGANISTAN au fost EXTERNATI. UPDATE

Patru MILITARI ROMANI au fost RANITI, joi, in teatrul de operatiuni din AFGANISTAN, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 17.47: Doi dintre MILITARII ROMANI RANITI joi dimineata in AFGANISTAN au fost EXTERNATI si se afla in stare foarte buna, a anuntat premierul VICTOR PONTA.

“Informatia, care sper sa se confirme, o am de la ministrul Dusa: faptul ca cei patru militari romani din Afganistan care au fost raniti de dimineata — doi dintre ei au si parasit spitalul, sunt deci in stare foarte buna. Ceilalti doi au ramas doar pentru observatii. Slava Domnului ca nu a fost mai rau si nu am avut noi victime”, a afirmat premierul intr-o declaratie de presa la Riad, potrivit Agerpres.

UPDATE 15.54: Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat printr-un comunicat de presa ca cei patru militari care au fost raniti joi in Afganistan, dupa ce li s-a acordat primul ajutor la fata locului, au fost transportati la spitalul din Kandahar, unde se afla internati in stare stabila.

Potrivit sursei citate, plutonierul major Marius Sorin Diaconeasa si caporalii clasa a III-a Valentin Ciolan-Uta, Dan Cornel Craciun si Cristian Stoica au fost raniti, in Afganistan, joi in jurul orei 9.00 (ora Romaniei).

“In timpul executarii unei misiuni de patrulare terestra, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militara de la Kandahar, o masina-capcana a explodat in apropierea militarilor romani”, se spune in comunicat.

Plutonierul-major Marius Sorin Diaconeasa are 36 de ani si este la a patra misiune in Afganistan, caporalul clasa a III-a Valentin Ciolan-Uta are 28 de ani si este la prima misiune in teatrul de operatii, caporalul clasa a III-a Dan Cornel Craciun are 27 de ani si este la a doua misiune in Afganistan, iar caporalul clasa a III-a Cristian Stoica are 38 de ani si este, de asemenea, la a doua misiune in acest teatru de operatii.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familiile militarilor si urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a ranitilor, se mai arata in comunicat.

UPDATE 12.10: “DOI MILITARI ROMANI au suferit RANI USOARE, in timp ce alti DOI se afla in SALA de OPERATIE insa starea lor este una STABILA. Vom stabili ulterior daca este cazul ca acestia sa fie repatriati sau vor fi trimisi, spre internare, la un spital din GERMANIA”, a declarat ministrul Apararii MIRCEA DUSA in timpul unei interventii telefonice la postul B1 Tv.

Patru MILITARI ROMANI au fost RANITI in AFGANISTAN in timp ce efectuau o misiune de patrulare in KANDAHAR.

O MASINA CAPCANA a explodat si cei patru MILITARI ROMANI au fost RANITI. Eu au primit ingrijiri medicale la locul DEFLAGRATIEI si au fost ulterior transportati la un centru medical pentru ingrijiri.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: gandul.info