PATRU NAVE DE RAZBOI ale NATO au sosit in Marea Neagra pentru a participa la MANEVRE MILTARE

PATRU NAVE DE RAZBOI ale NATO au intrat joi in Marea Neagra pentru a participa la manevre militare comune cu fortele navale din Romania si Bulgaria, a anuntat Alianta Nord-Atlantica intr-un comunicat, potrivit Agerpres, care citeaza portalul american RTT News.

NATO precizeaza ca este vorba despre “o desfasurare de rutina menita sa sporeasca solidaritatea intre membrii Aliantei si capacitatea operationala in regiune”.

Citeste si: O nava franceza de RECUNOASTERE a intrat in MAREA NEAGRA

Cele PATRU NAVE fac parte din Gruparea Navala Permanenta de Lupta impotriva Minelor din Mediterana (NATO Mine Counter-Measures Group 2 — SNMCMG2). Doua dintre ele apartin marinei militare italiene, respectiv fregata ITS Aviere si dragorul de mine ITS Rimini, celelalte fiind o nava a marinei turce, TCG Akcay, si una a celei britanice, HMS Chiddingfold, ambele dragoare de mine.

Citeste si: CRUCISATORUL american USS Vella Gulf va intra vineri in MAREA NEAGRA

Ele vor ajunge vineri in portul bulgar Burgas si vor participa apoi la exercitiile navale BREEZE 2014, conduse de flota bulgara.

Urmatoarea etapa a misiunii NAVELOR NATO este Romania, unde vor lua parte la alte MANEVRE NAVALE comune, se mai mentioneaza in comunicatul Aliantei Nord-Atlantice.

Sursa foto: wikipedia.org