TURISTII RATACITI in MASIVUL BUCEGI au fost GASITI. UPDATE

PATRU TURISTI s-au RATACIT, sambata dimineata, pe un traseu de mare altitudine din masivul BUCEGI, acestia fiind cautati de mai mult de o ora de salvamontisti, OPERATIUNEA de SALVARE fiind una dificila din cauza CONDITIILOR METEO NEFAVORABILE, transmite Agerpres.

UPDATE 17.59: Salvamontistii din statiunea Busteni i-au gasit, in urma unei actiuni care a durat aproximativ trei ore, pe turistii rataciti, sambata dimineata, in Masivul Bucegi, fiind vorba despre un grup de zece persoane, care au fost conduse de salvatorii montani catre cabana Babele.

Conform salvamontistilor, este vorba despre un grup de zece persoane care au plecat de la Varful Omu catre cabana Babele, insa au deviat de la traseul marcat si au ajuns intr-o zona din care nu au mai stiut sa inainteze.

Cei zece turisti sunt teferi, iar salvamontistii i-au insotit pana la cabana Babele.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, GHEORGHE HAIDUC, cei PATRU TURISTI RATACITI  au plecat de la Varful Omul spre cerdacul Vaii Cerbului, ei ratacindu-se cand incercau sa ajunga la Cabana Babele.

CITESTE SI: TRAGEDIE de 1 MAI. O TANARA a MURIT intr-un ACCIDENT RUTIER la SOMESUL RECE 

In momentul in care acestia au realizat ca nu cunosc zona in care se afla, au sunat la Salvamont solicitand ajutor.

GHEORGHE HAIDUC  a precizat ca salvamontistii ii cauta deja de o ora pe TURISTII RATACITI, insa operatiunea de pe munte este ingreunata de conditiile meteo respectiv ceata, lapovita, chiciura si pe alocuri ninsoare.

CITESTE SI: ACCIDENT DE MUNCA in Costinesti: Doi MUNCITORI au MURIT INGROPATI DE VII sub un MAL DE PAMANT 

Sursa foto: realitatea.net