PATRU UNIVERSITATI din Romania, in TOPUL celor mai bune 800 de institutii de invatamant superior din LUME

Un numar de PATRU UNIVERSITATI din Romania au fost incluse in editia din acest an a CLASAMENTULUI celor mai bune 800 de institutii de invatamant din LUME QS World University Rankings, care a fost prezentata marti de Quacquarelli Symonds.

Este vorba despre Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara.

Potrivit autorilor clasamentului, cele PATRU UNIVERSITATI din tara noastra incluse in top si-au pastrat pozitiile. Astfel, Universitatea din Bucuresti figureaza in editia din acest an a Clasamentului International al Universitatilor pe locurile 651-700, iar celelalte trei institutii de invatamant superior, pe locurile 701+.

Citeste si: ADMITERE FACULTATE 2014: TOP 10 al celor mai cautate FACULTATI din BUCURESTI

Pe primul loc in clasament se situeaza pentru al treilea an la rand Massachusetts Institute of Technology (MIT) din Statele Unite ale Americii. Locul al doilea este ocupat de University of Cambridge, iar cel de-al treilea, de Imperial College London. Harvard University este pe pozitia a patra.

Citeste si: Zece UNIVERSITATI din Romania, incluse in CLASAMENTUL realizat de Uniunea Europeana

Pentru studentii romani care doresc sa urmeze un master sau doctorat in strainatate, QS World Grad School Tour aduce la Bucuresti, pe data de 23 octombrie, la Howard Johnson Grand Plaza Hotel, reprezentanti ai unora dintre universitatile de top din lume. Printre acestea se numara: WU Vienna, EDHEC, HEC Paris, Hong Kong Polytechnic University, University of Geneva, King’s College London, University College London, University of Birmingham or George Washington University, precum si alte universitati din Italia, SUA sau China.