Paula Iacob a turnat la Securitate: Vezi cum era recompensata avocata

Fragmente din dosarul celebrei avocate: In schimbul serviciilor sale, ofiterii au recompensat-o cu bani si atentii. Ea spune ca a primit doar o vaza.

Paula Iacob (81 de ani), una dintre invitatele permanente in studiorurile televiziunilor, are un trecut tumultuos cu Securitatea, potrivit b365. Celebritatea ei a venit dupa mai multe procese mediatizate: i-a aparat pe Nicu Ceausescu, l-a scapat de la moarte pe cainele maidanez Bosquito si s-a luptat pentru eliberarea profesorului “de sex” de la Liceul Jean Monnet.

Paula Iacob a fost una dintre rasfatatele Securitatii, cu care a colaborat sub pseudonimele Gabriela (1952-1954) si Ioana (1970-1974). In schimbul turnatorilor sale, avocata era recompensata de ofiteri cu ocazia Sarbatorilor de iarna sau de ziua onomastica.

Recrutarea Paulei Iacob a avut loc pe 5 decembrie 1952, cand aceasta era ziarista la “Sportul Popular”. Ofiterul care a racolat-o a aratat ca viitoarei avocate i s-a amintit ca regimul comunist a ajutat-o sa termine facultatea, lucru care nu era posibil intr-un regim burghez.