Paustin Balan, consilier judetean PPDD, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru frauda cu fonduri UE

Paustin Balan, consilier judetean din partea PPDD in Bacau, a fost condamnat, marti, la cinci ani de inchisoare cu executare, pentru fraude cu fonduri europene, informeaza Adevarul.

Magistratii Curtii de Apel Bacau au decis ca Balan merita o pedeapsa mai mare decat cea stabilita de Tribunalul Bacau, care l-a condamnat intial la trei ani de inchisoare. Consilierul PPDD este vinovat de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Comunitatilor Europene si obligat de Instanta la plata sumei de 60.439 euro.

Conform sursei citate, instanta a decis instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului, pana la recuperarea prejudiciului.

Paustin Balan, in calitate de lider al comunitatii rrome,  a accesat fonduri UE pentru a construi un sediu pentru aceasta minoritate in municipiul Bacau pe strada Stefan cel Mare si totodata sa organizeze cursuri de formare pentru rromi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au demonstrat ca acesta a folosit banii in interes propriu. Magistratii Curtii de Apel au marit pedeapsa pentru Paustin Balan la cinci ani de inchisoare.

Sursa foto: ziaruldegarda.ro